Nieuwbouw Swift aanstaande

De Amsterdamse Voetbal Vereniging Swift aan het Olympiaplein in Amsterdam lijkt eindelijk af te stevenen op een geheel nieuw clubgebouw. Er is al jaren over gepraat en onderhandeld met de gemeente, maar nu zijn de plannen concreet geworden. Met ingang van het seizoen 2014-2015 hoopt de club het nieuwe gebouw te betrekken.

Dat het huidige gebouw verouderd is en niet meer voldoet is al een paar jaar duidelijk, maar om als club tot nieuwbouw te komen is niet zo eenvoudig. Eerst komen er plannen en dan komen er gesprekken met stadsdeel en andere betrokken instanties. Bij Swift komt daar nog eens bij dat het complex in een architectonisch gebied van Berlage ligt en daardoor niet alles is toegestaan. Nu zijn de plannen goedgekeurd en kan er vooruit gekeken worden.

Opvallende details in het voorlopige ontwerp zijn het dakterras dat over alle velden uitkijkt en de kleedkamers. De selectie-elftallen zullen een eigen kleedkamer krijgen, maar de overige kleedkamers zullen gedeeld worden. Door lockers in de kleedkamers te plaatsen kunnen deze efficienter gebruikt worden.

Het beoogde complex van Swift in 2014

Voor de financiering van het geheel is voor de 1/3 regeling gekozen. De gemeente betaalt 1/3, bij de bank wordt 1/3 geleend en de club moet zelf ook 1/3 ophoesten. Dat laatste is de stap die dit jaar verwezenlijkt moet worden. De club zal naar verluidt 300.000 euro moeten opbrengen om de nieuwbouw te kunnen verwezenlijken. Bestuur en leden van de club zijn positief dat dit gaat lukken.

Eind volgend jaar staat de sloop ingepland en voor het seizoen 2013-2014 zullen er noodcabins geplaatst worden. Het seizoen erna hoopt Swift het nieuwe complex te betrekken. Op de website van Swift, via onderstaande link, kunt u het uitgebreide plan lezen.

kijk hier voor het gehele plan

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)