Nieuwe nederlaag AORC/Lebo in Roermond

AORC/Lebo Vastgoed is er niet in geslaagd om met een goed resultaat terug te keren uit Roermond. De Amsterdammers  verloren met 3-2 van Fermonia Boys.

Beiden ploegen stonden er voor aanvang van het duel niet zo goed voor op de ranglijst. De ploeg uit Roermond won vorig seizoen verrassend in Amsterdam en zal waarschijnlijk ook dit seizoen weer strijden tegen degradatie.

Over de wedstrijd kunnen we kort zijn. Vanaf het begin  tot het eind van de wedstrijd  had AORC/Lebo Vastgoed voortdurend bal bezit (85%). Veel mogelijkheden en kansen werden en gecreëerd en vooral in de eerste helft hadden de Amsterdammers ruim afstand moeten nemen. Dat het bij een treffer bleef (door Pablo Blanco na een assist van Zaid el Morabiti) was vooral aan de ploeg zelf te danken.

De tweede helft was het niet anders. AORC/Lebo Vastgoed was voortdurend in bal bezit. Fermonia Boys moest veel overtredingen maken en stond al snel op zes fouten.  Het tweede doelpunt wilde maar niet vallen. Een vrije trap van de ploeg uit Roermond  leverde direct een treffer op (1-1). Het probleem van de Amsterdammers bleef aanhouden; voldoende kansen maar niet scoren.

Een tien meter trap van Karim Ajnane zet AORC/Lebo Vastgoed meer dan verdiend op een 1-2 voorsprong. De wedstrijd werd daarna wat feller. Slordig balverlies was de aanleiding voor de 2-2 en 25 seconden voor tijd kreeg Fermonia zelfs de kans op de zege. Een tien meter trap werd echter gekeerd door Ennes van Maasbommel.  Ook de daarop volgende corner beland in de  handen van Maasbommel maar tot ieders verbazing wordt de bal uit zijn handen getikt en de goal goed gekeurd.

AORC/Lebo Vastgoed loopt dus tegen een zeer gevoelige nederlaag aan en heeft inmiddels alleen Leekster Eagles nog onder zich staan.

Kijk voor de stand, de uitslagen en het programma op de speciale zaalvoetbalpagina.