Home / Algemeen / Transfernieuws bij TOG: “We gaan voor het kampioenschap”
AVV TOG

Transfernieuws bij TOG: “We gaan voor het kampioenschap”

Dit seizoen won TOG in de zondag vierde klasse al een periodetitel en deed de ploeg van Leroy Kroese bovenin mee. Voor het aankomende seizoen heeft de ploeg al drie nieuwe spelers aangetrokken. Nino Walda komt over van het tweede van Waterwijk, daarnaast komen Edley Tanoh en Tommy Gans over van de zondagtak van Diemen. Over één ding zijn de drie nieuwe spelers het unaniem eens: “We gaan voor het kampioenschap.”

Nino Walda

Nino Walda speelde de afgelopen jaren bij Waterwijk, maar kwam het laatste seizoen uit in het tweede elftal. Hij heeft meerdere redenen om terug te keren bij TOG. “Ik speelde een paar jaar terug al bij TOG, maar maakte de overstap naar Waterwijk”, vertelt hij. Bij de club in Almere kreeg Walda een conflict met de trainer en ging hij in het tweede voetballen. Hij verloor het plezier in het voetbal. Door terug te keren bij TOG hoopt hij weer meer plezier in het voetbal te krijgen.

Bij TOG komt hij de nodige familieleden tegen. Zo is trainer Leroy Kroese zijn neef, maar speelt zijn broer Noël Walda ook in het team. Toen Walda benaderd werd, moest hij wel eerst regelen dat hij überhaupt op zondag kan voetballen. “Ik werk op zondag, dus ik kon niet gelijk ja zeggen tegen Leroy. Op m’n werk was het gelukkig geen enkel probleem om dagen te ruilen. Dus toen kon ik echt ja zeggen tegen Leroy.”

Edley Tanoh

“Ik ken Leroy (Kroese, red) al van zijn tijd bij Diemen”, vertelt Edley Tanoh. Voorafgaand aan het vorige seizoen had Kroese al aan Tanoh gevraagd of hij TOG kwam versterken, maar toen had hij zijn keuze voor Diemen al gemaakt. “Toen Diemen besloot om te stoppen met prestatievoetbal op zondag, was de keuze snel gemaakt. Ik heb contact opgenomen met Leroy en hij zei: ‘Je bent harte welkom.’ Er zijn al een paar bekenden in het team en TOG is qua sfeer een hele mooie club. Ik heb er dus niet lang over na hoeven denken.”

De 33-jarige Tanoh is begonnen met voetballen bij SV Diemen en maakte rond zijn zestiende zijn debuut in het eerste. Daarna maakte hij de overstap naar Omniworld, het huidige Almere City. Na een paar jaar in Almere kwam hij terug naar Diemen. In 2013 verliet hij Diemen voor een avontuur bij HBOK. Voor zijn opleiding heeft Tanoh nog twee jaar in Portugal gewoond, na deze periode keerde hij terug bij Diemen.

Tommy Gans

Vorig seizoen benaderde Kroese Tommy Gans ook al met de vraag of hij SV Diemen wilde verlaten, maar dat was voor Gans te vroeg. Hij had het erg naar zijn zin bij Diemen. “Ik had een goed gesprek gehad bij Diemen en besloot nog niet de overstap te maken.” Daarnaast voetbalde Gans samen met goede vrienden en had hij het erg naar z’n zin bij de club. Naast wedstrijden in het eerste, was Gans ook aanvoerder van het tweede elftal.

Dit jaar besloot Diemen om te stoppen met het prestatievoetbal op zondag. Door dit besluit was er weer contact met Kroese gelegd. Voor Gans komt er na dit seizoen een einde aan zijn jaren bij Diemen. “Ik ben begonnen met voetballen bij SV Diemen en daar komt nu een eind aan.”

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
TOG
Send this to a friend