Nieuwe stunt Atletico Club Amsterdam blijft uit tegen Nieuw-Utrecht

Het bekeravontuur van zaterdag vierdeklasser Atletico Club Amsterdam is in de tweede knock-outronde ten einde gekomen. De ploeg van Jamal Ahaddouch kon de stunt tegen Zandvoort geen vervolg geven tegen eersteklasser Nieuw-Utrecht. Op eigen veld verloren de Amsterdammers met 1-3.

Ahaddouch had het bekeravontuur graag nog een vervolg gegeven. “Het is leuk om je te mogen meten met zulke ploegen. Tot de 1-3 hebben we het goed gedaan, daarna zakte het geloof weg. De rust verdween en het liep even niet meer. Een stukje ervaring, denk ik.”

In de eerste helft maakten de Amsterdammers indruk met hun felheid en tempoversnellingen. De beste mogelijkheden waren ook voor de thuisploeg. Uit een snelle aanval verscheen Khalid Bchiri voor het doel van Nieuw-Utrecht, maar schoot hij recht op keeper Ho Chun Ko. Na 26 minuten was het wel raak. Een vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied werd door Tarik Bouzgir op zeer fraaie wijze binnen geschoten: 1-0.

AC Amsterdam dacht met een verrassende voorsprong de kleedkamers te kunnen opzoeken, maar luttele seconden voor het rustsignaal kwam Nieuw-Utrecht langszij. Doelman Quintus Busscher schatte een onschuldige voorzet van Haci Murat Soner behoorlijk verkeerd in en zag de bal in het doel belanden: 1-1. Dat Nieuw-Utrecht vlak na de hervatting zelfs de leiding nam, toen een vrije trap van Nedim Onen door Serdar Akkanat werd binnen gekopt, was een nog hardere tik voor de thuisploeg.

jamal-ahaddouch-2

Toch was AC Amsterdam nog niet afgeschreven. Sterker nog, de vierdeklasser knokte zich terug en kreeg genoeg kansen om op gelijke hoogte te komen. Doelman Ko moest zich een paar keer behoorlijk strekken om pogingen van Bougzir en Ayoub Salihi onschadelijk te maken. Aan de andere kant besliste Soner met ruim een uur op de klok de wedstrijd. Hij sneed gevaarlijk naar binnen en zijn schot was onhoudbaar voor Busscher.

Met de 1-3 was de wedstrijd ook meteen gespeeld. De thuisploeg slaagde er niet meer in om de aansluiting te vinden. Ondanks de uitschakeling kon Ahaddouch na afloop tevreden zijn over de prestatie van zijn ploeg. “We hebben wederom laten zien dat de vierde klasse veel te laag is voor deze groep. Dat is de doelstelling voor de rest van het seizoen: zo snel mogelijk eruit komen.”

Kijk hier voor alle uitslagen in de tweede ronde van de districtsbeker.