Nieuwe trainer moet plezier terugbrengen bij De Meer zaterdag

De zaterdagselectie van De Meer is een zoektocht gestart naar een nieuwe trainer voor het seizoen 2016-2017. De huidige nummer tien van de zaterdag vierde klasse D neemt reeds na één seizoen afscheid van Amriet Dairam.

Marcel Bleyenberg is speler van het team, waarvan een groot aantal al meer dan tien jaar met elkaar voetbalt. “Ons elftal bestaat uit jongens die bijna allemaal uit de omgeving van het Gooi komen en nu in Amsterdam wonen. We zijn een vriendenteam maar we willen ook presteren. Dit seizoen is niet helemaal geworden wat we ervan verwacht hadden. De resultaten vallen tegen. Daarom hebben we na goed overleg besloten om de samenwerking met Amriet na dit seizoen te beëindigen. We willen graag een nieuwe start maken.”

De nieuwe trainer kan voor de komende voetbaljaargang beschikken over een groep van twintig veldspelers en twee keepers. “De ervaring leert dat het belangrijk is dat je een grote groep hebt. Aan het begin is het lastig omdat iedereen dan vol goede moed aan het seizoen wil beginnen. In de wintermaanden merk je een terugval in het aantal beschikbare spelers. Je krijgt altijd te maken met blessures en andere zaken. Komend jaar krijgen we een paar jonge spelers erbij die op een hoger niveau hebben gespeeld. De meeste mensen in ons team zijn al eind twintig jaar. Op deze manier ontstaat er goede mix.”

De Meer zoekt naar een enthousiaste trainer die beschikt over een TC2 of TC3 diploma. “Hij moet leiderschapskwaliteiten hebben en is een echte ‘people-manager’. We zoeken iemand die boven de groep staat en als het moet ook hard kan zijn. Daarnaast wordt nauwe betrokkenheid met het verenigingsleven zeer gewaardeerd. Dit houdt in dat de trainer ook zijn gezicht laat zien na de trainingen en wedstrijden. In het verleden was dit wel eens anders en dit was tegen het zere been van de clubleiding. Naast een nieuwe trainer zijn we ook nog op zoek naar een teammanager,” besluit Bleyenberg.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)