Nieuwe trainer Yuri Rose krijgt goede eerste indruk van OFC - Het Amsterdamsche Voetbal

Nieuwe trainer Yuri Rose krijgt goede eerste indruk van OFC

OFC is gisteravond (maandag) begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen in de Derde Divisie. Met een nieuw trainersduo (Yuri Rose-Thijs Sluijter) en vijftien nieuwe spelers gaan de Oostzaners voor promotie naar de Tweede Divisie.

“Het was een prima training om mee te beginnen. We hebben alles een beetje opgestart om elkaar beter te leren kennen en weer in het ritme te komen”, zegt Rose, die nog vijf spelers moest missen. Mike Brantjes, Henry Opoku, Jurrian van de Water en Tolga Demirci ontbraken, Jeffrey-Sam-Sin keek geblesseerd toe. “Er zullen gedurende de voorbereiding nog wel een paar tussendoor ontbreken, dat gebeurt nou eenmaal.”

De afgelopen twee seizoenen werkte de oud-profvoetballer als jeugdtrainer bij AFC, in Oostzaan staat Rose voor het eerst voor een eerste elftal. Veel verschil heeft hij nog niet gemerkt. “Je merkt dat deze jongens langer meedraaien, daardoor hebben ze bepaalde dingen op een manier geleerd en duurt het even voordat je dat eruit krijgt. Aan de andere kant kunnen ze ook dingen sneller oppakken, maar zover zijn we op de eerste training nog niet gekomen.”

Maandagavond werkten Rose en zijn nieuwe assistent Thijs Sluijter, afgelopen seizoen trainer van competitiegenoot ADO’20, voor het eerst samen. De samenwerking bevalt prima. “Ik ken Thijs en had ook niet anders verwacht. We vullen elkaar goed aan.”

Rose kreeg naar eigen zeggen een goede eerste indruk van veel spelers en voerde de afgelopen weken al veel gesprekken. De plannen en speelstijl zijn duidelijk. “Wij willen aanvallend voetbal gaan spelen, echt Nederlands voetbal: door middel van balbezit kansen creĆ«ren. In de loop van de voorbereiding kunnen we zien wie daarin mee kan en wie niet.”

Foto’s Peter Seijmour

Reacties op dit artikel

Gerelateerde berichten
Kruisbandblessure zet dikke streep door seizoen Jeffrey Sam-Sin (OFC) OFC moet het komend seizoen stellen zonder Jeffrey Sam-Sin. De 28-jarige middenvelder, die overkwam van Koninklijke HFC, heeft tijdens de zomerstop op...
OFC laat zich na rust aftroeven door Almere City Ruim vijftig minuten wist OFC zich kranig te verweren tegen Almere City, maar het lukte de derdedivisionist niet om in de eerste oefenwedstrijd te ver...
Derde Divisie: OFC opent tegen HBS en sluit af in Oldenzaal OFC begint op 27 augustus aan het nieuwe seizoen in de Derde Divisie zondag met een thuiswedstrijd tegen HBS. Het speelschema is vandaag (woensdag) do...

Bedankt voor het delen!
Dankzij jou wordt het amateurvoetbal in Amsterdam groter.


Blijf op de hoogte via facebook en twitter: