Nieuwe verenigingsraad Amateurvoetbal stemt in met tweede divisie

De sectie amateurvoetbal heeft afgelopen zaterdag ingestemd met de nieuwe voetbalpiramide die de KNVB voor ogen heeft. Dat is dus een competitie met een nieuwe tweede divisie. Deze zal in moeten gaan in het seizoen 2016/2017.

Vanavond (2 december) wordt er tijdens de bondsvergadering een definitief besluit genomen. Ondanks het verweer van diverse Top- en Hoofdklasse clubs stemden de sectie amateurvoetbal toch voor . Zaterdag stemde 83% van de verenigingsraad voor de nieuwe piramide.

Als het aan de Verenigingsraad ligt komt er dus een nieuwe klasse, inclusief beloften elftallen van betaald voetbal organisaties en een verplichte promotie en degradatie regeling. Middels een gefaseerd licentiesysteem moet de doorstroming tussen betaald voetbal en amateurvoetbal geleidelijk verlopen.

De sectie amateurvoetbal van de KNVB heeft een Raad van Toezicht. De vijf leden die zitting gaan nemen in dit toezichthoudend orgaan zijn zaterdag door de Verenigingsraad benoemd. Die verenigingsraad stemde dus in met de nieuwe voetbalpiramide die de KNVB voor ogen heeft. De nieuwe raad treed na de vergadering van vanavond officieel in functie. De verenigingsraad bestaat uit voorzitter Pier Eringa en de leden Jos Vranken, Bibi de Vries, Huub Wieleman en Albert van Wijk. De Vries en Wieleman zullen tevens toetreden tot het bondsbestuur.

In de nieuwe structuur is er een Ledenraad (het hoogste orgaan), een Raad van Toezicht en een directie. De ledenraad bestaat uit vrijwilligers. Het streven is dat de ledenraad een afspiegeling wordt van voetballend Nederland en vanaf de najaarsvergadering in 2015 actief zal zijn.

Hans Spierings is per direct tot 1 april 2015 benoemd als directeur. In de tussentijd werft de KNVB een nieuwe directeur.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)