Nieuwe zege TOB in matige derby tegen De Meteoor

TOB heeft ook de tweede competitie wedstrijd in de zaterdag vierde klasse B in winst weten om te zetten. In de Derby van Tuindorp Oostzaan trok de ploeg van Remco van Twiller aan het langste eind tegen het nog puntloze De Meteoor.

Vooraf keek iedereen uit naar deze derby. De afgelopen zomer verhuisde diverse spelers van TOB naar De Meteoor, waarvan er vijf in de basielf stonden tegen hun oude club. Tevens liepen er over en weer nog enkele vriendschappelijke lijntjes waardoor de verwachtingen vooraf hoog gespannen waren. Maar ondanks alle bespiegelingen vooraf viel dit duel vanaf de eerste minuut enorm tegen. Beide teams grossierden in het geven van veel te veel functieloze lange ballen en het leek erop dat zowel TOB als De Meteoor de bal liever kwijt was dan rijk.

Het eerste wapenfeit kwam pas na 38 minuten en resulteerde direct in een openingstreffer. Jordy Klein vond de meelopende José Bebeto Ngeze, die oog-in-oog met Meteoor-doelman Danny Hillegers niet faalde: 1-0. Dit was direct de ruststand na een zeer teleurstellende eerste helft.

De thuisploeg begon het tweede bedrijf voortvarend: al in de 53ste minuut verdubbelde TOB de score. Nu zette Kay van den Burg met een fraaie pass Donny Geel alleen voor Hillegers, waar de spits wel raad mee wist: 2-0. TOB leek op rozen te zitten, maar binnen drie minuten vond het elftal van Piet Compier de aansluiting weer. Uit een fraaie lange bal van Quincy Hessing kopte Jarno Hofman tegendraads raak: 2-1.

Dankzij deze treffer ontbrandde de wedstrijd eindelijk en was er voor het in ruime mate toegestroomde publiek eindelijk iets van een derby te bespeuren. De Meteoor-spelers begonnen zich met de minuut meer te ergeren aan de warrig fluitende arbiter Fanger en zetten met een opportunistische spelwijze de jacht in op de gelijkmaker. Hierdoor gaven de gasten achterin steeds meer ruimte weg, wat voor grote kansen zorgden voor Geel (voorlangs), Ngeze en Rui Dias die allebei de sterk keepende Hillegers op hun weg vonden.

Het kantelpunt in de wedstrijd kwam in de 73ste minuut toen Tommy van Gellekom zijn tweede gele kaart, en dus rood, ontving en De Meteoor met tien man verder moest. Dit haalde de angel uit het spel van de gasten, die nauwelijks nog gevaarlijk werden. Doordat TOB erg slordig was in balbezit, leek de wedstrijd uit te gaan als een nachtkaars. Totdat de thuisploeg in de blessuretijd de eindstand nog op 3-1 kon bepalen. Vanaf elf meter maakte Klein geen fout.

Na twee wedstrijden heeft TOB nog altijd een honderd procent score, terwijl De Meteoor puntloos blijft. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag vierde klasse B.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)