Home / Algemeen / Nieuwkomer De Meteoor zeer succesvol in 3e klasse

Nieuwkomer De Meteoor zeer succesvol in 3e klasse

In de zondag derde klasse B draait De Meteoor een fantastisch seizoen. De club uit Amsterdam-Noord werd vorig seizoen afgetekend kampioen in de vierde klasse. De promovendus is dit seizoen in de derde klasse de verassing van het seizoen. Met een gedeelde tweede plaats doet de ploeg van Gerrie Breugem nog vol mee voor het kampioenschap.

Breugem: “Het gaat dit seizoen erg goed. Dit komt vooral door de saamhorigheid binnen de vereniging en het team. Het sleutelwoord van dit seizoen is teamwork. Aan het begin hadden we de doelstelling om ons te handhaven in de derde klasse. Nu we er zo goed voor staan is het niet reëel als het dat nog steeds zou zijn. We hebben onze doelstelling aangepast naar het halen van de nacompetitie. Dit zou een super prestatie zijn als we dit halen.”

Met nog zeker zes ploegen in de race voor het kampioenschap blijft het spannend tot het eind van het seizoen. Breugem hoopt daarom ook niet te veel op het kampioenschap. Breugem: “We hebben een goed team dat is zeker. Alleen in de breedte staan de andere clubs er toch wel beter voor. Er lopen nu een aantal spelers tegen een schorsing aan. Ook loopt onze laatste man, een belangrijke man in op het veld, rond met een lichte blessure.”

Voor volgend seizoen zullen er dus nog wel een paar spelers gehaald moeten worden. Ook hoopt Breugem dat hij het team van dit seizoen compleet kan houden. Wie volgend seizoen de aanval van Breugem zeker komt versterken is Ferry Noordhuis. Noordhuis, die vorig jaar naar Purmerstein ging komt volgend seizoen weer bij De Meteoor spelen. Met een aangevuld elftal wil Breugem volgend jaar zeker meedoen om de prijzen. Breugem: “Als je naar dit seizoen kijkt, dan denk ik dat we volgend jaar zeker voor de prijzen gaan spelen. Daarvoor moet het team alleen in de breedte wel sterker en groter worden. Dat hebben we helaas dit seizoen nog niet.”

Verslag Rob Wiggerink