Home / Algemeen / Nieuwkomer ZSGOWMS (zaterdag) verslaat nieuwkomer Chabab

Nieuwkomer ZSGOWMS (zaterdag) verslaat nieuwkomer Chabab

Twee teams die nieuw zijn op de zaterdag, ZSGOWMS en Chabab, zijn het seizoen begonnen met een onderling treffen in de vierde klasse C. ZSGOWMS, met veel spelers van Vlug en Vaardig, won de seizoen opener met 3-7.

Het duel werd gewoon gespeeld op Sportpark Riekerhaven en dat zou wel eens een van de laatste wedstrijden van Chabab op dat terrein kunnen zijn geweest. Al na een paar minuten werd duidelijk dat het niveau verschil te groot was. ZSGOWMS nam vanaf de eerste minuut het initiatief.

2

Na tien minuten was het raak. Een steekbal van Joey van den Broek werd door Gerben Bolten vakkundig afgemaakt (0-1). Daarna bleef het kansen regenen. Chabab was slechts gevaarlijk via de lange bal maar het werd nauwelijks echt gevaarlijk voor het doel van Daniel Pommerel.

Foto Jeroen de Kock: Gerben Bolten zet ZSGOWMS op 0-1
Foto Jeroen de Kock: Gerben Bolten zet ZSGOWMS op 0-1

Lang bleef het 0-1, maar vlak voor rust viel dan toch de bevrijdende tweede treffer. Chico van Soelen was net iets eerder bij de bal dan de doelman van Chabab en al glijdend zorgde hij voor de 0-2.

Na rust werd de thuisploeg op alle fronten afgetroefd en binnen het kwartier stond het 0-6. Vier treffers in vijftien minuten lieten Chabab kennis maken met competitie voetbal op zaterdag. Eerst schoot Bolten vanaf een paart meter raak (0-3), Sancho van Soelen (0-4), Chico van Soelen (0-5) en wederom Gerben Bolten (0-6) zorgde voor die treffers.

1

Na de derde goal van Bolten man ZSGOWMS iets gas terug. Chabab kroop wat uit har schulp en stichtte zowaar gevaar. Vanuit het niets viel de 1-6. Nadat Chabab de eretreffer had gemaakt speelde ploeg iets vrijer. Met nog twee treffers (3-6) liet ZSGOWMS het een beetje slordig lopen. In de laatste minuut schoot Chico van Soelen vanaf elf meter de 3-7 eindstand binnen.

Foto’s Jeroen de Kock