Home / Algemeen / NIKKI: Gratis hulp bij contributie-inning voor verenigingen
NIKKI

NIKKI: Gratis hulp bij contributie-inning voor verenigingen

NIKKI in het Algemeen

NIKKI is de online penningmeester voor verenigingen en sportclubs. Het is voor verenigingen van belang om financieel gezond te zijn en te blijven. NIKKI ondersteunt hen door de inning van de contributiegelden op zich te nemen en deze op een professionele èn vriendelijke manier te incasseren. 

De meeste sportverenigingen zijn veel tijd kwijt met het incasseren van achterstallige gelden en kunnen zich zo minder focussen op de club.

De kracht van NIKKI ligt in een zeer hoog percentage inning op een sympathieke, persoonlijke manier. Dit doen zij door middel van een belteam dat dagelijks aan de slag is. Van maandag t/m donderdag tot 21:00 uur en op vrijdag tot 17:00 uur. Een mooi gegeven is dat NIKKI kosteloos werkt voor de vereniging.

NIKKI staat rechtstreeks in contact met de leden van de vereniging of sportclub. Via e-mail, telefoongesprekken, sms-berichten en brieven worden de leden gevraagd tot betaling over te gaan. Het is daarom van belang contactgegevens van de leden ‘up-to-date’ zijn. Wanneer blijkt dat bijvoorbeeld een e-mailadres niet correct is, wordt geprobeerd via een telefoontje het juiste e-mailadres te achterhalen. Leden krijgen de mogelijkheid om de betaling van de contributie in orde te maken via een iDEAL-betaallink die zij ontvangen in een e-mail of sms. 

NIKKI biedt de leden aan om de contributie op verschillende manieren te voldoen. De eerste optie is om de contributie te verdelen in een aantal termijnen. Bij een maandelijks termijnbetaling worden er éénmalig administratiekosten in rekening gebracht per seizoen per lid (10% van de totale contributie tot een maximum van €19,00 per jaar). 

Deze administratiekosten worden uitgespreid over de maandelijkse termijnen. Wanneer een lid de volledige contributie in één keer wil voldoen, kan dit uiteraard zonder administratiekosten. In dat geval ontvangen zij een nieuwe e-mail, met een nieuwe iDEAL-betaallink. 

Vanzelfsprekend heeft de penningmeester online inzicht in de voortgang en houdt op die manier de vinger aan de pols.

 

Maar waarom NIKKI?

Belangrijk feit is dat het steeds moeilijker is om vrijwilligers te vinden die dit proces voor jarenlang kunnen borgen! Terwijl de inning van de contributiegelden juist één van de belangrijkste pijlers is in het bestaansrecht van de vereniging. NIKKI gaat niet weg, NIKKI blijft. NIKKI is een verlengstuk van de (vrijwillige) penningmeester.

✔ NIKKI is een partij die landelijk talloze verenigingen ondersteund en zij doen dit volledig GRATIS voor de verenigingen! 

✔ NIKKI is tevens bereid de vereniging als sponsor te ondersteunen. 

✔ NIKKI zal de leden in het begin van het seizoen altijd een keuze geven om de contributie in één keer te voldoen of indien gewenst in termijnen.

✔ NIKKI creëert hiermee ook mogelijkheden voor een doelgroep die normaal, gezien de kosten, wellicht niet zouden kunnen sporten. 

Met elke vereniging worden afspraken gemaakt met betrekking tot de gehanteerde regelementen en werkwijzen binnen de vereniging of sportclub. Ook wordt voor het hele seizoen een tijdlijn uitgestippeld. Op deze manier kan NIKKI precies de regels van de vereniging of sportclub volgen en daadwerkelijk ontzorgen. 

Meer weten over NIKKI?

 

Of neem direct contact op via contact@nikki.nl

 

Send this to a friend