Nipte maar verdiende overwinning V&V tegen De Eland

V&V heeft in de zaterdag vierde klasse C een goed weekend achter de rug. De ploeg van Edwin van der Raad won zelf moeizaam met 1-0 van SC De Eland, maar zag de concurrenten ZSGOWMS en FC Amsterdam tegen elkaar gelijk spelen.

In de twaalfde minuut kreeg De Eland een enorme kans, nadat doelman Pichotte ver uittrapte en de buitenspelval niet op tijd dicht klapte. V&V-doelman Redouane Krap, die weer een degelijke wedstrijd keepte, kon op tijd redding brengen. De eerste echte mogelijkheid voor de thuisploeg deed zich pas voor na een klein half uur, toen Marco Brouwer na een een-twee met Michiel van Tilburg zijn stift over de doelman net naast zag gaan. In de 38e minuut was het wel raak. Jasper van Abeelen maakte zich goed vrij in het strafschopgebied en schoof de bal in het doel. Direct daarna moest Andrew Burnet het veld ruimen met een bovenbeenblessure. Marvin Calor was zijn vervanger.

DSC07202

In de tweede helft was Vlug en Vaardig de bovenliggende partij, maar De Eland kwam er in de omschakeling af en toe gevaarlijk uit. Tien minuten na de rust leverde dat tot twee keer toe een kans op voor Melvin Gits, maar eerst redde doelman Krap goed en even later kon rechtsachter Elwin Kroese de bal nog net tot hoekschop verwerken.

Daartegenover stond een grote kans van Marco Brouwer die bij de tweede paal geheel vrij de bal kon aannemen, maar te lang wachtte, twee schoten van Bas Rouwenhorst, die door de doelman onschadelijk gemaakt werden en een kopbal van Jasper van Abeelen – de keeper was al verslagen – net naast.

08112014 V&V Eland

In de 85e minuut kon spits Cyrill Gill ongehinderd oprukken naar het doel, maar voor hij kon schieten, slaagde Wouter Oosterloo er nog in de bal weg te tikken. En zo pakte V&V als nog een zwaarbevochten zege op De Eland.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 4C