Nipte nederlaag van dapper Ajax tegen Quick Boys

Derdedivisionist Ajax heeft niet voor een verrassing kunnen zorgen tegen hoogvlieger Quick Boys. Hoewel de ploeg van Yuri Rose een stuk meer tegenstand bood dan in de heenwedstrijd (5-1 nederlaag), werd er op eigen veld met 1-2 verloren.

Al snel was duidelijk dat het een open en aantrekkelijk duel zou worden. In de eerste twintig minuten kregen Ricardo Fransberg en Marijn Sterk twee mogelijkheden voor de thuisploeg, terwijl Quick Boys – met oud-Ajacieden Dennis Kaars en Chima Bosman in de gelederen – vooral gevaarlijk waren uit dode spelmomenten. Langzaam namen de bezoekers uit Katwijk het heft in handen. Zo eindigde een puntertje van Kaars net over het doel.

Na ruim een halfuur viel de 0-1 alsnog. Cem Sahin kreeg iets teveel ruimte om uit te halen en wist daar wel raad mee: 0-1. Het antwoord van Ajax kwam snel en ook een tikkeltje onverwachts. Twee minuten na de openingstreffer werd een scherpe voorzet van Kenneth Misa Danso keurig binnen gekopt door Ralph Jurka: 1-1. Nog voor de rust was Jesse van Nieuwkerk dicht bij de 1-2, alleen werd zijn kopbal ternauwernood weggewerkt door de Amsterdamse defensie.

Na de theepauze kwam Ajax zeer overtuigend uit de kleedkamer en zocht nadrukkelijk de aanval. Het resulteerde in een goede kans voor Jack van Moerkerk, die zijn inzet door Joey Ravensbergen van de doellijn gehaald zag worden. De thuisploeg kende geen ontzag, speelde alle schroom van zich af, maar bleek toch iets minder gelouterd dan Quick Boys. Uit een perfecte voorzet van Marc de Kruijs kopte Van Nieuwkerk de 1-2 binnen.

Het viel te prijzen dat Ajax va-banque ging spelen met Sonny Pronk als extra aanvaller om een gelijkmaker te forceren. Hierdoor kwamen er wel meer ruimtes voor de Katwijkers. Veenboer hield zijn ploeg op de been door te redden op een schot van De Kruijs. Negen minuten voor tijd had Sterk de gelijkmaker op zijn schoen. Zijn vrije trap ging via de vingertoppen van doelman Paul van der Helm maar net over.

Een gelijkmaker bleef uit, waardoor de Amsterdammers naar de dertiende plek zakten. De voorsprong op de nacompetitiestreep is nog vijf punten. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie zaterdag

Verslag Marcel Wagenmakers
Foto’s Dini Spil

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)