Nipte nederlaag voor Simons met De Dijk

Trainer Regillio Simons is zaterdagmiddag met zijn De Dijk tegen een kleine nederlaag aangelopen. Hij zag zijn jonge pupillen onderuitgaan bij v.v. Smitshoek. Voormalig profvoetballer Luigi Bruins was de maker van het enige doelpunt van de middag voor de thuisploeg (1-0).

Trainer Simons hoopt op betere tijden en sleutelt – samen met zijn staf – hard aan het team. De tijd lijkt een grote vijand. Van een goede voorbereiding in januari was nauwelijks sprake. Er staan inmiddels wekelijks competitiewedstrijden gepland die gespeeld moeten worden. Vandaag liep De Dijk tegen een nederlaag ‘met perspectief aan’ aan: “Zonde, ontzettend jammer”, reageert Simons op de 1-0 nederlaag.

De Dijk heeft de dramatisch verlopen eerste seizoenshelft waarin het weinig punten pakte, een wisseling in de technische staf meemaakte en vorige week tegen een zeperd aanliep, met een positief gevoel tegen Smitshoek omgezet. Het team had wederom een metamorfose ondergaan; door vele ziekmeldingen en blessures moest het met een geïmproviseerde ploeg aantreden in Zuid-Holland, maar deed dat naar grote tevredenheid.

“Ik ben heel erg content. Ook met de inzet van de O21 jongens, uitkomend in de Vierde Divisie voor hun leeftijd, die wij de kans konden gegeven. De wedstrijd in Barendrecht verliep al een stuk beter;  er werden weinig persoonlijke fouten gemaakt. Het team stond beter georganiseerd, een stuk duidelijker voor de spelers. We hebben een goede partij op de mat gelegd. Het was ook terecht dat de ontvangen complimenten voor het spel naar ons uitgingen. Dat er veel zieken en blessures zijn bij ons is vervelend, maar dat is nu eenmaal zo”, vond Simons.

“We gaan verder bouwen op onze visie”, geeft Simons vastberaden aan. “De groep moet ons nog leren kennen en wij hun. We hopen op een stijgende lijn en een paar spelelementen zijn al zichtbaar. We kregen vandaag ook nog enkele goede kansen, daar moeten we wel meer uithalen. Het is in elk geval verheugend om het ingezette proces te zien”.

In de tweede helft viel er weinig meer te beleven qua doelpunten, nadat Bruins (voormalig speler van Excelsior, Feyenoord, Nice) zijn team voor rust op 1-0 had gezet. De toeschouwers werden na rust niet meer verwend op doelpunten en zo leed De Dijk wel opnieuw een nederlaag.

De Dijk wilde het jaar 2022 snel vergeten. Het werd toch wel overschaduwd door sportieve teleurstellingen in de laatste maanden. Als nummer laatst van de Divisie Vier hoopte De Dijk na de winterstop op betere tijden. De Dijk blijft echt voorlopig nog hekkensluiter, met slechts twee gelijke spelen op de lat.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag Vierde Divisie A.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)