Nipte winst voor Almere

FC Almere heeft in de zaterdag derde klasse C tegen Cobu Boys de winst in eigen huis weten te houden. De koploper in 3C boekte een nipte 1-0 winst en blijft hierdoor zes punten voorsprong behouden op naaste belager CJVV uit Amersfoort. Almere speelde tot nog toe wel een wedstrijd meer.

Almere was vanaf het begin wel de veel betere ploeg maar kon met de kansen niet omgaan. Cobu Boys had ook wel mogelijkheden maar was ook niet gelukkig met het uitspelen van de kansen. Wel was de ploeg uit Amersfoort veel fanatieker en won dan ook veel duels op het middenveld doordat Almere te veel ruimte weg gaf en te veel wilde voetballen en dan kan niet tegen elke tegenstander. In de eerste 45 minuten werd er dan ook niet gescoord en dat was wel een goede verhouding van het spelbeeld.

Na de rust kwam Almere beter uit de startblokken maar zowel Coersen als Stots zagen hun inzetten respectievelijk naast gaan en op de lat. Ook waren de gasten wel gevaarlijk maar achterin was men alert bij de thuisclub en bleef de stand vooralsnog 0-0. Almere had echter geen geluk toen een kopbal van Ramon Kool op de paal belandde. Ook de snelle Thijmen Kluizenaar kon niet scoren want ook zijn poging spatte via de lat het veld weer in.

Hierna werd de strijd veelal op het middenveld uitgevochten maar was FC Almere wel meer in balbezit en had Cobu Boys alle moeite om de aanval te zoeken. Na gelang de wedstrijd vorderde kwam Almere herhaalde voor het doel van de tegenstander en kon een doelpunt niet uitblijven toen een aanvaller van Almere werd neergehaald, de uitstekend leidende arbiter Hovinga kon niet anders doen dan naar de stip wijzen, en kon de elfmetertrap door Erwin Haselbekke feilloos ingeschoten worden 1-0.

Daarna probeerde Cubo Boys nog van alles om een punt weg te slepen uit Almere maar tevergeefs. Almere kwam dus met de schrik vrij en blijft koploper.

Uiteindelijk was de winst van de koploper verdiend en komt de titel steeds meer in zicht.