Nog geen beloftenteams in topklasse

De KNVB heeft het plan om beloftenteams  te laten instromen in de Topklasse en later mogelijk in de Jupiler League voorlopig uitgesteld. Een ontmoeting tussen bijvoorbeeld Jong Ajax en AFC is dus even van de baan. De KNVB ziet er voorlopig geen heil in.

Er is al lange tijd een discussie in het betaalde voetbal aan de gang om de ontwikkeling van talent en de topklasse te verbeteren. Een mogelijkheid zou kunnen zijn om de beloften teams van betaald voetbal organisaties (BVO’s) in te delen bij de topklasse. Van dara uit zou men dus kunnen promoveren naar de Jupiler League.

De KNVB maakte eerder bekend dat er vanaf het seizoen 2015 een verplichte promotie vanuit de topklasse naar het betaalde voetbal wordt gesteld. DE topclubs uit het betaalde voetbal zien deelname aan de topklasse en eventuele promotie naar de eerste divisie wel zitten. De kans is namelijk groot dat de beloftenteams van Ajax, PSV, Feyenoord en FC Twente in rap tempo de topklasse zullen domineren.

Woordvoerder amateurvoetbal van de KNVB Rob de Leede zegt in BN de Stem: “Maar voorlopig laten we de kwestie even rusten. Dit plan staat nergens op de agenda. De amateurs zien de vermenging niet zitten.” Datzelfde geldt ook voor het oprichten van een tweede divisie, een plan van directeur Bert van Oostveen. Hij stelde voor om in de tweede divisie alleen beloftenteams toe te laten zodat ze op die manier konden promoveren naar de Jupiler League.

Al jaren wordt onderzocht en  gekeken naar de mogelijkheid om de doorstroming van de amateurs naar het betaalde voetbal aantrekkelijker te maken. Tot op heden si er nog geen enkel plan werkelijk uitgevoerd.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)