Nog geen duidelijkheid over degradatieregeling Topklasse

Woensdagavond werd tijdens de loting van het landelijke bekertoernooi het wedstrijdprogramma van de zaterdag- en zondag Topklasse bekend gemaakt. Welke clubs daarin uitkomen was al langer bekend. Wat men nog steeds niet weet is hoe veel clubs er komend seizoen gaan degraderen.

Dat alles heeft te maken met de nieuwe voetbalpiramide voor het seizoen 2016/2017. De komst van de Tweede Divisie zal een hoop veranderen. De nummer 1 tot en met 7 promoveren naar de nieuwe divisie, maar hoe het daarna verder gratis nog volstrekt onduidelijk. Dit komt mede door dat veel BVO’s geen beloftenelftal inschrijven voor de amateurcompetitie.

Tijdens de bijeenkomst woensdag in Zeist werd met de Topklasse clubs gesproken over de promotie/degradatieregeling tussen de Topklassen en de Hoofdklassen voor het komend seizoen. De KNVB is met diverse vertegenwoordigende partijen in het amateurvoetbal over de regeling in gesprek, waarbij het uitgangspunt van de KNVB is om te komen tot een sportieve en breed gedragen promotie/degradatieregeling tussen de Topklassen en de Hoofdklassen.

Zo kwam er ter sprake dat alleen de hekkensluiter, nummer 16, direct degradeert. De ploeg die als vijftiende eindigt, moet zich veilig spelen in de nacompetitie. Deze input wordt door de voetbalbond gebruikt om uiterlijk begin augustus definitief een knoop door te hakken.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)