Home / Algemeen / Nominatie speler van het jaar #3: Floris Dokkum (AFC)

Nominatie speler van het jaar #3: Floris Dokkum (AFC)

Op woensdag 25 mei wordt tijdens de Awardshow van Het Amsterdamsche Voetbal in het Olympisch Stadion bekend gemaakt wie de speler van het seizoen 2015/2016 is geworden. Wie wordt de opvolger van Dennis Kaars (De Dijk) en gaat er met de trofee en de prijs vandoor? De redactie van Het Amsterdamsche Voetbal maakte de eerste schifting. Het is nu aan onze bezoekers om te stemmen. In de categorie ‘Speler van het jaar’ zijn vijf spelers genomineerd. We stellen ze deze week één voor één aan u voor. Vandaag in deel 3: Floris Dokkum

Dokkum vindt het een mooie waardering dat hij genomineerd is. “Het is erg leuk om te horen dat ik genomineerd ben. Ik maak een vrij aardig seizoen door en dan is het mooi dat het ook door anderen gezien wordt. Met twintig goals als nummer tien heb ik denk ik een belangrijke waarde voor het team gehad.”

Foto Tom Poederbach Floris Dokkum (r) snelt langs Mark Schol

De spelmaker van de zaterdagploeg uit Zuid kan terugkijken op een uitstekend seizoen, waarin het kampioenschap op de laatste speeldag werd binnen gehaald. “We moesten het goede seizoen zaterdag bekronen met het kampioenschap en dat hebben we gedaan. Ik denk dat we er aan toe zijn om in de eerste klasse te spelen. We hebben een compleet elftal en zijn voetballend erg sterk. De kracht van dit team is dat we echt een vriendengroep zijn en ook buiten het veld met elkaar om gaan. Voor zover ik weet blijft dit team ook volgend seizoen bij elkaar. Ik ben benieuwd hoe we het in de eerste klasse gaan doen.”

Of Dokkum ook daadwerkelijk de prijs gaat binnenhalen, vindt de middenvelder lastig om te zeggen. “Ik weet niet hoe die andere jongens hebben gespeeld en op wie de mensen gaan stemmen. Het is dus lastig in te schatten. Ik heb geen Facebook dus ik kan mezelf niet promoten. Wat dat betreft sta ik al 1-0 achter,” grapt Dokkum.

Naast Dokkum zijn ook zijn Romano de Jonge (OFC), Kenneth Misa-Danso (Ajax), Stefan Tichelaar (Legmeervogels) en Mark van den Boogaart (AFC) genomineerd. Via deze link kunt u tot maandag 23 mei stemmen op de beste speler van het jaar.

Foto’s: Tom Poederbach

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!