Home / Algemeen / Nominatie speler van het jaar #5: Kenneth Misa-Danso (Ajax)

Nominatie speler van het jaar #5: Kenneth Misa-Danso (Ajax)

Op woensdag 25 mei wordt tijdens de Awardshow van Het Amsterdamsche Voetbal in het Olympisch Stadion bekend gemaakt wie de speler van het seizoen 2015/2016 is geworden. Wie wordt de opvolger van Dennis Kaars (De Dijk) en gaat er met de trofee en de prijs vandoor? De redactie van Het Amsterdamsche Voetbal maakte de eerste schifting. Het is nu aan onze bezoekers om te stemmen. In de categorie ‘Speler van het jaar’ zijn vijf spelers genomineerd. We stellen ze deze week één voor één aan u voor. Vandaag in deel 5: Kenneth Misa-Danso.

“Het is hartstikke mooi om te horen”, zegt de aanvaller over zijn uitverkiezing. “Natuurlijk is het een eer om voor zo’n prijs genomineerd te worden. Er zijn zoveel voetballers in Amsterdam en als je dan bij één van de beste vijf van het seizoen zit, is dat een mooi compliment voor de stappen die ik de afgelopen jaren heb gemaakt.”

Ajax - Odin 59

Met Ajax maakte hij een wisselvallig seizoen in de zaterdag Hoofdklasse door. “We hadden onszelf natuurlijk op voorhand als degradant uit de Topklasse hoger ingeschat. Het doel was om weer mee te doen in de top-4, maar het is niet geworden wat we ervan hadden verwacht. Het seizoen begon onwennig, een nieuwe trainer en veel nieuwe spelers, maar uiteindelijk ging het een stuk beter. Ook bij mij.”

Ajax sloot het seizoen af op de zesde plaats, Misa-Danso tekende voor negen doelpunten. Zijn vijfde seizoen op Sportpark De Toekomst was zijn laatste, want volgend seizoen speelt de vleugelaanvaller bij Quick Boys. De ploeg uit Katwijk werd kampioen in de Hoofdklasse B en dus speelt Misa-Danso volgend seizoen weer in de Topklasse (Derde Divisie). “Daar ben ik wel blij mee, dat ik weer op dat niveau kan spelen. Het zal wel anders zijn dan een jaar geleden, nu de clubs van naam naar de Tweede Divisie zijn gepromoveerd, maar ik denk niet dat het niveau heel anders zal zijn.”

Naast Misa-Danso zijn ook zijn Mark van den Boogaart (AFC zondag), Romano de Jonge (OFC), Stefan Tichelaar (Legmeervogels) en Floris Dokkum (AFC zaterdag) genomineerd. Via deze link kunt u tot maandag 23 mei stemmen op de Speler van het Jaar.

Foto’s RickySportphotography