Nominatie speler van het jaar: Alex de Bruijne (JOS)

Op zaterdag 22 augustus, tijdens het Kampioenschap van Amsterdam, maken we bekend wie er speler van het seizoen 2014/2015 is geworden. Wie wordt de opvolger van Yuri Rose (Ajax) en gaat er met de trofee en prijs vandoor? De trainers van de Topklasse tot en met de tweede klasse maakten de eerste schifting. Het is nu aan onze bezoekers om te stemmen In de categorie ‘Speler van het jaar’ zijn tien spelers genomineerd. We stellen ze deze week aan u voor. Vandaag in deel 9 Alex de Bruijne, die zich met JOS/Watergraafsmeer knap handhaafde in de middenmoot van de Hoofdklasse.

Allereerst gefeliciteerd. Vind je de nominatie terecht?
“Dat is lastig te zeggen natuurlijk. Ik weet niet hoe de anderen het hebben gedaan dit seizoen.”

Voel je je hiermee vereerd?
“Ja ik vind het heel erg leuk dat ik erbij sta.”

Alex de Bruijne

Zondag 22 maart is een dag die jij niet snel zal vergeten, wat gebeurde er toen?
“We speelden toen een competitiewedstrijd tegen VOC en ik raakte zwaargeblesseerd. Ik kreeg een doodschop en brak mijn kuitbeen, ik scheurde tevens mijn enkelbanden af. Ik had heel veel pijn en werd per brancard naar de kleedkamer afgevoerd.Vanaf daar zijn we met de auto naar het ziekenhuis gegaan en heb ik nog op de eerste hulp gezeten. Achteraf gezien was het beter geweest als we een ambulance hadden gebeld want dan was ik gelijk geholpen.”

Hoe gaat het nu met je blessure?
“Het revalideren gaat nu een beetje beginnen, het gips is er nu af. Ik kan weer lopen! Ik kan nu ook administratieve werkzaamheden verrichten. Eerlijk gezegd hoop ik eind juli weer op het veld te staan als de voorbereiding met JOS begint. Ik ga met mijn fysiotherapeut kijken of dit mogelijk is. Ik heb het geluk gehad dat mijn enkel stabiel is gebleven.”

Hoe ziet je voetbaltoekomst er verder uit?
“Ik heb het erg naar mijn zin bij JOS. Het is een erg gezellige club, voorlopig zit ik hier wel goed. We hebben het dit jaar goed gedaan als debutant in de hoofdklasse. Volgend seizoen moeten we hier op voortborduren.”

Wie denk jij dat er straks met de prijs vandoor gaat?
“Alex de Bruijne natuurlijk! Nee ik zou het serieus niet weten. Je moet ook het geluk hebben dat je een groot netwerk hebt om stemmen binnen te halen.”

Klik hier om te stemmen op een van de tien kandidaten voor ‘speler van het jaar’.

Foto’s Martin van Zurk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)