Foto Hans van Beek: Bram Owusu scoort tegen Amstelveen

Nominatie speler van het jaar: Bram Owusu (AMVJ)

Op zaterdag 22 augustus, tijdens het Kampioenschap van Amsterdam, maken we bekend wie er speler van het seizoen 2014/2015 is geworden. Wie wordt de opvolger van Yuri Rose (Ajax) en gaat er met de trofee en prijs vandoor? De trainers van de Topklasse tot en met de tweede klasse maakten de eerste schifting. Het is nu aan onze bezoekers om te stemmen In de categorie ‘Speler van het jaar’ zijn tien spelers genomineerd. We stellen ze deze week aan u voor. Vandaag in deel 3 Bram Owusu, die in zijn eerste seizoen bij AMVJ vooral te maken had met blessureleed.

Allereerst gefeliciteerd. Had je het verwacht?
“Nee, ik had het zeker niet verwacht. Mijn concurrenten spelen op een hoger niveau, dus je denkt dat daar meer de aandacht naar uit gaat. En daarnaast heb ik ook niet alle wedstrijden dit seizoen gespeeld.”

Voel je je hiermee vereerd?
“Tuurlijk. Het is een bewijs dat ik het toch goed heb gedaan dit seizoen. Dat er toch trainers zijn waarbij ik een goede indruk heb achtergelaten, hoewel ik maar weinig heb gespeeld.”

Hoe kijk je terug op je seizoen?
“Het was niet een seizoen wat ik ervan had verwacht. Ik begon goed, liep in de eerste wedstrijden vijf op vijf. Maar in de vijfde wedstrijd tegen AFC brak ik mijn sleutelbeen en was ik drie maanden uitgeschakeld. Toen ik weer op het veld stond, had ik het lastig met mijn fitheid. En drie wedstrijden voor het einde, tegen Castricum, in de strijd om het kampioenschap, brak ik opnieuw mijn sleutelbeen. Als je dan vanaf de kant moet toekijken hoe het kampioenschap verloren wordt, is dat natuurlijk ook niet leuk.

Hoe ziet de toekomst eruit?
“Ik ben gelukkig op tijd fit voor de start van de competitie, dus dan ben ik er meteen weer vanaf het begin bij. Ook blijf ik gewoon bij AMVJ. Ik heb het hier goed naar mijn zin.”

Op wie zou jij stemmen?
“Als ik niet op mijzelf mag stemmen, doe ik dat op Daan Sutorius. Hij doet het goed in de Topklasse, maar is zo sympathiek dat hij ook vaak bij ons langs het veld staat om ons aan te moedigen.”

Klik hier om te stemmen op een van de tien kandidaten voor ‘speler van het jaar’.

Foto’s Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)