Nominatie speler van het jaar: Daan Sutorius (AFC)

Op zaterdag 22 augustus, tijdens het Kampioenschap van Amsterdam, maken we bekend wie er speler van het seizoen 2014/2015 is geworden. Wie wordt de opvolger van Yuri Rose (Ajax) en gaat er met de trofee en prijs vandoor? De trainers van de Topklasse tot en met de tweede klasse maakten de eerste schifting. Het is nu aan onze bezoekers om te stemmen In de categorie ‘Speler van het jaar’ zijn tien spelers genomineerd. We stellen ze deze week aan u voor. Vandaag in deel 1 Daan Sutorius (AFC), die na vorig seizoen ’talent van het jaar’ nu kans maakt op de beste speler.

Allereerst gefeliciteerd. Was je verrast?
Een beetje wel. Ondanks dat ik een goed seizoen heb gedraaid. Ik vond eigenlijk dat ik het vorig jaar beter had gedaan dan afgelopen seizoen. Maar met name de tweede seizoenshelft heb ik lekker gespeeld.

Hoe beoordeel je je eigen prestaties dit seizoen?
We hebben het de eerste seizoenshelft allemaal moeilijk gehad. Maar de tweede seizoenshelft onder Menzo ging het allemaal beter. Ik ben toen een stuk constanter gaan spelen en kon toen ook beslissend zijn met goals en assists.

Foto Jeroen de Kock
Foto Jeroen de Kock

Hoe is het om met AFC te moeten vechten tegen degradatie in plaats van meestrijden om de titel?
Dat is minder leuk en past ook niet bij een club zoals AFC. We moeten ook zorgen dat dit volgend seizoen niet gebeurd en we gewoon weer bovenin meedraaien.

Voor de mensen die je minder goed kennen. Wat voor type voetballer ben je volgens jezelf?
Ik denk dat ik het met name moet hebben van mijn inzicht en passing. Ik heb een goede steekpass en eindig ook ieder seizoen met een respectabel aantal doelpunten en assists.

Hoe schat je je kansen in om er met de titel vandoor te gaan?
Ik ben volgens mij de enige genomineerde die uitkomt in de Topklasse dus dat is een voordeel voor mij. Hoe hoger het niveau is hoe moeilijker het is om iedere week een goed niveau te halen. De andere genomineerde ken ik niet allemaal. Eigenlijk ken ik alleen Bram Owusu goed. Ik heb een AMVJ verleden en ben daar dit seizoen ook een paar keer gaan kijken. Owusu steekt er iedere week bovenuit en is een hele goede speler.

Klik hier om te stemmen op een van de tien kandidaten voor ‘speler van het jaar’.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)