Foto Rob Beense

Nominatie speler van het jaar: Dennis Kaars (De Dijk)

Op zaterdag 22 augustus, tijdens het Kampioenschap van Amsterdam, maken we bekend wie er speler van het seizoen 2014/2015 is geworden. Wie wordt de opvolger van Yuri Rose (Ajax) en gaat er met de trofee en prijs vandoor? De trainers van de Topklasse tot en met de tweede klasse maakten de eerste schifting. Het is nu aan onze bezoekers om te stemmen In de categorie ‘Speler van het jaar’ zijn tien spelers genomineerd. We stellen ze deze week aan u voor. Vandaag in deel 7 Dennis Kaars, die naast de BvcM topscorerstitel ook promotie met De Dijk net misliep.

Allereerst gefeliciteerd. Was je verrast met je nominatie?
“Eigenlijk wel. Ik heb dit seizoen natuurlijk veel goals gemaakt dus dan kan je een van de kanshebbers zijn maar verrast was ik wel.”

Ja want je hebt het BvCM topscorersklassement net niet gewonnen.
“Klopt. Dat was wel jammer. Ik had een beetje pech dat Haaglandia uit de competitie was gestapt want daardoor moest ik drie doelpunten inleveren. Maar Jesse heeft het ook fantastisch gedaan dit seizoen.”

Kaarse SLIDE

Hoe vind je dat je het dit seizoen hebt gedaan?
“Ik ben een beetje stroef gestart. Het was even wennen omdat het mijn eerste seizoen was bij De Dijk maar uiteindelijk vind ik dat ik het prima heb gedaan.”

Maar helaas grepen jullie met De Dijk dit seizoen net naast de prijzen?
“Dat was een teleurstelling. We hadden een goede eindsprint ingezet na een slecht begin van de competitie en hadden uiteindelijk nog maar een punt nodig. Ik had ook eigenlijk niet verwacht dat we uiteindelijk niet zouden promoveren dus dat was wel heel jammer.”

Voor de mensen die je minder goed kennen, wat voor type speler ben je?
“Ik ben een echte spits die altijd loert op kansen. Ik kan niet heel goed koppen dus ik moet het vooral hebben van mijn snelheid en loopacties.”

Kaars

Hoe ziet je toekomst eruit?
“Ik blijf bij De Dijk. Ik heb het hier heel erg naar mijn zin en kan niet wachten tot het volgende seizoen begint. We krijgen kunstgras en er komen een paar spelers bij dus we willen ook volgend seizoen weer meedoen om het kampioenschap.”

Tot slot hoe schat je je kansen in om er met de titel spelers van het jaar vandoor te gaan?
“Ik zal waarschijnlijk wel weer tweede worden. Bij het topscorersklassement werd ik tweede en ook met De Dijk dus dat past wel een beetje bij mijn seizoen. Ik heb het goed gedaan maar de rest zijn ook toppers. Maar mijn grootste concurrenten zijn denk ik Mo Ajnane (Chabab) en Randy Sanches (ZSGOWMS). Mo Ajnane is een goeie spelers en gaat ook niet voor niets naar Telstar. Randy Sanches heeft heel weinig tegengoals gekregen dit seizoen en is bovendien een hele sympathieke vent.”

Klik hier om te stemmen op een van de tien kandidaten voor ‘speler van het jaar’.

Foto’s Rob Beense

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)