Nominatie speler van het jaar: Max van Wakeren (Swift)

Op zaterdag 22 augustus, tijdens het Kampioenschap van Amsterdam, maken we bekend wie er speler van het seizoen 2014/2015 is geworden. Wie wordt de opvolger van Yuri Rose (Ajax) en gaat er met de trofee en prijs vandoor? De trainers van de Topklasse tot en met de tweede klasse maakten de eerste schifting. Het is nu aan onze bezoekers om te stemmen In de categorie ‘Speler van het jaar’ zijn tien spelers genomineerd. We stellen ze deze week aan u voor. Vandaag in deel 6 Max van Wakeren, die met Swift de langverwachte promotie naar de Hoofdklasse afdwong.

Allereerst gefeliciteerd. Vind je de nominatie terecht?

Dat is lastig te zeggen. De meeste genomineerden heb ik niet zien spelen. Ik heb zelf wel een goed seizoen gedraaid.

Voel je je hiermee vereerd?

Vereerd is wel een beetje een groot woord maar ik ben er wel trots op dat ik in dit mooie rijtje sta.

Foto: Mario Wormhoudt

Hoe kijk je terug op je seizoen?

Het was voor mij een perfect eerste seizoen bij Swift. Ik heb het erg naar mijn zin gehad dit jaar. Ik ben blij dat ik in zo’n hecht team mag spelen. De uiteindelijke promotie was een kroon op het werk. Zeker nadat we op zo’n zure manier het kampioenschap misliepen. Dat was een behoorlijke tik en we hadden wel even nodig om dit te verwerken. Uiteindelijk hebben we de koppen weer bij elkaar gestoken en is het via de nacompetitie alsnog gelukt. Voor mij persoonlijk was dit ook een groot succes omdat ik in mijn carrière in totaal vijf keer nacompetitie heb gespeeld voor promotie naar de hoofdklasse waarvan het vier keer niet lukte.

Hoe ziet de toekomst eruit?

Zoals ik al zei heb ik het erg naar mijn zin hier. Wat ik zo leuk vind bij Swift is dat het voetbal niet altijd op de eerste plaats komt. Ik heb erg veel zin in het volgende seizoen. Het wordt mijn eerste jaar in de hoofdklasse. We gaan ons proberen te handhaven.

Wie denk jij dat er straks met de prijs vandoor gaat?

Ik heb wel eens tegen Dennis Kaars en Daan Sutorius gespeeld. Dat was een brok kwaliteit, ik denk dat zij het meeste kans maken om te winnen.

Klik hier om te stemmen op een van de tien kandidaten voor ‘speler van het jaar’.

Foto’s Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)