Home / Algemeen / Nominatie speler van het jaar: Mo Ajnane (Chabab)
Foto Rob Beense: Mohamed Ajnane

Nominatie speler van het jaar: Mo Ajnane (Chabab)

Op zaterdag 22 augustus, tijdens het Kampioenschap van Amsterdam, maken we bekend wie er speler van het seizoen 2014/2015 is geworden. Wie wordt de opvolger van Yuri Rose (Ajax) en gaat er met de trofee en prijs vandoor? De trainers van de Topklasse tot en met de tweede klasse maakten de eerste schifting. Het is nu aan onze bezoekers om te stemmen In de categorie ‘Speler van het jaar’ zijn tien spelers genomineerd. We stellen ze deze week aan u voor. Vandaag in deel 4 Mo Ajnane, die na een behoorlijk rumoerig seizoen bij Chabab de stap naar de Jupiler League maakt.

Allereerst gefeliciteerd. Had je de nominatie verwacht?
“Eerlijk gezegd helemaal niet. Ik heb gewoon mijn seizoen afgemaakt en ben de afgelopen tijd meer met de club bezig geweest dan zulke dingen. Het is jammer dat het zo met Chabab is afgelopen, zonde dat ze hun naam en bestaan in Amsterdam verliezen. Maar deze nominatie is voor mij natuurlijk leuk, een extraatje.”

Voel je je hiermee vereerd?
“Vereerd is een groot woord, ik ben wel blij. Het is leuk dat trainers onder de indruk zijn en mij hiervoor naar voren schuiven. Daar ben ik zeker trots op. Ook is het als geboren en getogen Alkmaarder wel apart om als beste speler in deze regio genomineerd te worden. En misschien zegt het ook wat dat dit als beloning is voor mijn seizoen en mijn transfer naar Telstar.”

Foto: Aad van der Knaap / Haaglanden Voetbal
Foto: Aad van der Knaap / Haaglanden Voetbal

Hoe kijk je terug op je seizoen?
“Het was behoorlijk chaotisch. De eerste seizoenshelft was goed te doen. We draaiden bovenin mee, wonnen veel wedstrijden, maar na de winterstop ging het bergafwaarts. De club kreeg veel klappen te verduren, we konden niet meer op onze eigen accommodatie spelen en spelers vertrokken middenin het seizoen. We hebben het seizoen afgemaakt voor spek en bonen, dat is jammer.”

Hoe ziet de toekomst eruit?
“Ik heb een tweejarig contract getekend bij Telstar. Dat was halverwege dit jaar al rond en 29 juni begin ik aan de voorbereiding. Daarin hoop ik mezelf meteen te bewijzen en een basisplaats af te dwingen. Ik wil graag spelen en mezelf door ontwikkelen. Telstar is voor mij een springplank naar hopelijk iets hogers. Ik ben 25 jaar, dus voor mij is het nu eigenlijk erop of eronder.”

Wie denk jij dat er straks met de prijs vandoor gaat?
“Dat vind ik lastig te zeggen. Ik ken natuurlijk niet iedereen. Alleen Dennis Kaars van De Dijk omdat ik daar in de competitie tegen heb gespeeld. Maar volgens mij zit er ook nog een speler uit de Topklasse bij, Daan Sutorius. Dat is ook knap om op dat niveau te presteren. Een van die twee denk ik.”

Klik hier om te stemmen op een van de tien kandidaten voor ‘speler van het jaar’.

Foto boven: Rob Beense

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)