Nominatie talent van het jaar #1: Stanley Akoy (Ajax)

Op woensdag 25 mei wordt tijdens de Awardshow van Het Amsterdamsche Voetbal in het Olympisch Stadion bekend gemaakt wie het talent van het seizoen 2015/2016 is geworden. Wie wordt de opvolger van Shaquille Doorson (Ajax) en gaat er met de trofee en de prijs vandoor? De redactie van Het Amsterdamsche Voetbal maakte de eerste schifting. Het is nu aan onze bezoekers om te stemmen. In de categorie ‘Talent van het jaar’ zijn vijf spelers genomineerd. We stellen ze deze week één voor één aan u voor. Vandaag in deel 1: Stanley Akoy, die zich in zijn eerste seizoen al heeft bewezen bij zaterdag Hoofdklasser Ajax.

“Dit vind ik natuurlijk hartstikke leuk en heb het helemaal niet zien aankomen”, zegt Akoy. “Het is allemaal snel gegaan voor mij. Ik kwam van Lelystad ’67 en begon in het tweede elftal. Mijn eerste jaar hier zag ik echt als investeringsjaar, om mezelf te ontwikkelen. Ik moest echt wennen aan het niveau, het is natuurlijk een behoorlijke stap vanuit de derde divisie bij de A-junioren. Ik heb in een jaar al hartstikke veel geleerd en heb nu moeten werken voor mijn plek in het elftal. Dat houdt me scherp en betaalt zich uit in de wedstrijden.”

Stanley Akoy

Akoy haalde in november het eerste elftal, dat op dat moment kwakkelde in de zaterdag Hoofdklasse. Inmiddels heeft hij veertien wedstrijden achter zijn naam staan, waarin hij twee keer scoorde. “Ik heb mijn aandeel gehad in de goede periode. In het begin liep het natuurlijk wat minder, maar dat heb ik niet bewust meegemaakt. Ajax was uit de Topklasse gedegradeerd en wil daar zo snel mogelijk weer naar terug, alleen blijkt dat nog behoorlijk moeilijk te zijn.”

Daar hoopt de 19-jarige aanvallende middenvelder volgend seizoen weer zijn steentje aan bij te dragen, in de jacht op promotie naar de Derde Divisie. Akoy verlengde eerder al zijn contract en Akoy speelt dus ook volgend seizoen op De Toekomst. “Ik wil me verder blijven ontwikkelen bij Ajax, maar ben natuurlijk wel ambitieus. De club weet dat als er een betaald voetbalclub komt, ik daar voor open sta. Dit seizoen heb ik laten zien wat ik allemaal kan en volgens mij was het een goed seizoen. Deze nominatie is daar een beloning voor en een prijs zou helemaal mooi zijn.”

Naast Akoy zijn ook zijn Fidel Yilmaz (Swift), Joel Cornwall (Sporting Martinus), Davey de Haze (HBOK) en Manolito Joren (Diemen) genomineerd. Via deze link kunt u tot maandag 9 mei stemmen op het Talent van het Jaar.

Foto’s RickySportphotography

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!