Home / Algemeen / Nominatie trainer van het jaar #5: Wilfred den Breejen (Buitenveldert)

Nominatie trainer van het jaar #5: Wilfred den Breejen (Buitenveldert)

Op woensdag 25 mei wordt tijdens de Awardshow van Het Amsterdamsche Voetbal in het Olympisch Stadion bekend gemaakt wie de trainer van het seizoen 2015/2016 is geworden. Wie wordt de opvolger van Kees Oostermeijer en gaat er met de trofee en de prijs vandoor? De redactie van Het Amsterdamsche Voetbal maakte de eerste schifting. Het is nu aan onze bezoekers om te stemmen. In de categorie ‘Trainer van het jaar’ zijn vijf oefenmeesters genomineerd. We stellen ze deze week één voor één aan u voor. Vandaag in het laatste deel: Wilfred den Breejen, die met Buitenveldert kampioen werd in de zaterdag derde klasse B.

“De nominatie komt als een verrassing”, zegt Den Breejen met een glimlach op het gezicht. “Ik had er wel op gerekend dat we bovenin mee zouden doen, maar dat wij ook kampioen zouden worden….”

Buitenveldert verloor tot nog toe nog maar één keer, driemaal werd er gelijk gespeeld en 21 keer gewonnen. “Als we maandag tegen ZSGO/WMS zes keer scoren, hebben we honderd goals gemaakt. Ik weet niet of mijn spelers hiermee bezig zijn, maar het zou leuk zijn. Toch verwacht ik niet niets, want ZSGO kan nog een periodetitel pakken. Tevens is het een taaie tegenstander.”

HAV-Homepage-Buitenveldert-trainer-2
Foto: Ricky Sportsportsprotography.

“Elke jongen is dit jaar gegroeid als speler. We proberen altijd met druk vooruit te spelen en de opbouw van de tegenstander direct te storen. Iedereen verdedigt bij ons mee. Al vanaf dag één voetballen we op deze wijze. Dit gaat steeds beter.”

De coach, die in de afgelopen twee jaar vijf keer verloor met Buitenveldert, hoopt dat zijn ploeg in de tweede klasse hetzelfde spel op de mat kan leggen. “Het wordt moeilijker en waarschijnlijk zullen we meerdere keren verliezen, maar we gaan het proberen. Veel nieuwe spelers gaan we niet halen. Dat past niet bij Buitenveldert. We gaan het vooral doen met jongens uit de jeugd.”

Naast Den Breejen zijn ook Jack Honsbeek (Legmeervogels), Senel Cebar (AGB), Benno Nihom (AFC zaterdag) en Martin van Ophuizen (Purmersteijn) genomineerd. Via deze link kunt u tot en met maandag 16 mei stemmen op de Trainer van het Jaar.

Foto boven: Mario Wormhoudt