Nominatie trainer van het jaar: Ale van der Zee/Marco van Galen (de Dijk)

Op zaterdag 22 augustus, tijdens het Kampioenschap van Amsterdam, maken we bekend wie er trainer van het seizoen 2014/2015 is geworden. Wie wordt de opvolger van Sander Middelbeek (JOS Watergraafsmeer) en gaat er met de trofee en prijs vandoor? De trainers van de Topklasse tot en met de tweede klasse maakten de eerste schifting. Het is nu aan onze bezoekers om te stemmen In de categorie ‘Trainer van het jaar’ zijn tien trainers genomineerd. We stellen ze deze week aan u voor. Vandaag in deel 9 het trainersduo Ale van der Zee en Marco van Galen, die na een prachtige inhaalrace net naast het kampioenschap grepen. Ook in de nacompetitie wilde het niet lukken voor de Dijk.

Allereerst gefeliciteerd, wat vind je van de nominatie?

Het is altijd leuk als onze prestaties erkend worden door collega’s en andere mensen.

Hoe is jullie seizoen in zijn geheel verlopen?

Uiteindelijk toch wel teleurstellend. De doelstelling van de club is promoveren naar de Topklasse. Toen Marco en ik het overnamen stonden we er niet goed voor op de ranglijst. We hebben een mooie inhaalslag gemaakt waardoor we nog mee hebben gedaan om het kampioenschap, maar uiteindelijk kwamen we net tekort. In de nacompetitie werden we vervolgens ook uitgeschakeld. Dit was een grote teleurstelling en we zijn nog bezig om dit te verwerken. Maar volgend jaar gaan we het gewoon weer proberen.

Jullie hadden thuis tegen Vlissingen aan een gelijkspel genoeg om de volgende ronde van de nacompetitie te bereiken. Waar ging het mis?

Ik vind dat we deze wedstrijd uiterst ongelukkig hebben verloren. In de eerste helft speelden we prima en hadden we veel kansen. Ik denk dat het bij rust wel 3 of 4-0 had kunnen staan, Vlissingen had weinig in te brengen. In de tweede helft blijft onze goal uit en zij maken het wel af.. Zelfs na de 0-1 achterstand hebben we nog mogelijkheden en raken we de paal en de lat. De bal wilde er gewoon niet in.

Hoe is de samenwerking met Marco van Galen verlopen?

Ik heb genoten van dit seizoen, de samenwerking is ons allebei uitstekend bevallen. Vandaar dat we nog een jaar doorgaan. We zijn samen een goede mix van jong en oud. Voor de rest vullen we elkaar ook goed aan.

Hoe schat je de kansen in dat jullie deze prijs gaan winnen?

Niet zo groot. De Dijk is een club met een minder grote aanhang dan de clubs van de andere genomineerde trainers. Het gaat mij er vooral om dat we überhaupt genomineerd zijn, dat geeft al genoeg voldoening.

Klik hier om op het trainersduo Ale van der Zee/Marco van Galen of een andere genomineerde voor de titel trainer van het jaar te stemmen!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!