Nominatie trainer van het jaar: Kees Oostermeijer (Swift)

Op zaterdag 22 augustus, tijdens het Kampioenschap van Amsterdam, maken we bekend wie er talent van het seizoen 2014/2015 is geworden. Wie wordt de opvolger van Sander Middelbeek (JOS Watergraafsmeer) en gaat er met de trofee en prijs vandoor? De trainers van de Topklasse tot en met de tweede klasse maakten de eerste schifting. Het is nu aan onze bezoekers om te stemmen In de categorie ‘Trainer van het jaar’ zijn tien trainers genomineerd. We stellen ze deze week aan u voor. Vandaag in deel 2 Kees Oostermeijer, die met Swift net geen kampioen werd in de eerste klasse en via de nacompetitie alsnog hoopt om de Hoofdklasse te bereiken.

Allereerst gefeliciteerd, had je het zien aankomen?
Nee, met dat soort dingen houd ik me niet bezig maar ik vind het wel hartstikke leuk.

Hoe vind je dat jouw team het dit seizoen gedaan heeft?
We hebben dit seizoen erg goed gevoetbald en waren in veel wedstrijden de overheersende ploeg met mooi voetbal.

Jullie konden kampioen maar dat is uiteindelijk net niet gelukt
Dat was natuurlijk een domper. Maar dat hebben we inmiddels wel verwerkt. Het is jammer dat je na zo’n goede reeks op de laatste speeldag nog gelijk speelt en iedereen was erg teleurgesteld. Dan is het de vraag; hoe gaan de spelers daar mee om? En dat hebben ze goed gedaan.

Jullie zitten nu in de nacompetitie om promotie naar de Hoofdklasse, hoe belangrijk is het dat jullie alsnog via de nacompetitie promoveren?
Heel erg belangrijk. Op dit moment het allerbelangrijkste.

Jullie zijn goed begonnen, hoe schat je je kansen in?
We spelen tegen een team uit de Hoofdklasse dat daar het hele jaar heeft gespeeld. Zij hebben de routine om dit soort wedstrijden te spelen en weten hoe ze moeten winnen. Het zal voor ons een uitdaging worden maar die pakken we met beide handen aan.

Hoe schat je je kansen in om uiteindelijk trainer van het jaar te worden?
Daar heb ik eigenlijk niets over te zeggen ik weet niet wat de criteria zijn. Volgens mij staan alle genomineerde trainers bovenaan de ranglijst dus dat is lekker makkelijk. Ik vind de trainers juist fantastisch die hun club hebben weerhouden van degradatie terwijl ze misschien wel het materiaal hadden om te degraderen. Dat is pas een prestatie.

Klik hier om je stem uit te brengen op Kees Oostermeijer of een van de andere genomineerde trainers

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)