Nominatie trainer van het jaar: Marc Stuut (Diemen)

Op zaterdag 22 augustus, tijdens het Kampioenschap van Amsterdam, maken we bekend wie er talent van het seizoen 2014/2015 is geworden. Wie wordt de opvolger van Sander Middelbeek (JOS Watergraafsmeer) en gaat er met de trofee en prijs vandoor? De trainers van de Topklasse tot en met de tweede klasse maakten de eerste schifting. Het is nu aan onze bezoekers om te stemmen In de categorie ‘Trainer van het jaar’ zijn tien trainers genomineerd. We stellen ze deze week aan u voor. Vandaag in deel 1 Marc Stuut, die met zijn club SV Diemen kampioen werd in de vierde klasse.

Allereerste gefeliciteerd, had je een nominatie zien aankomen?
Om eerlijk te zijn niet. Ik ben er ook helemaal niet mee bezig geweest maar had ook verwacht dat er vooral trainers van clubs die op een hoger niveau uitkomen genomineerd zouden zijn.

Hoe vind je dat jullie seizoen is verlopen?
We kunnen heel tevreden zijn over dit seizoen. We hadden vooraf als doel gesteld om te promoveren naar de derde klasse en wilde dit natuurlijk het liefst bereiken door kampioen te worden. Dat je uiteindelijk kampioen word is natuurlijk fantastisch maar het meeste voldoening haal ik uit het feit dat we alles team een stuk beter zijn geworden en dat spelers individueel ook beter zijn geworden.

Jullie hadden dit seizoen een unieke strijd met Ouderkerk waarbij jullie uiteindelijk aan het langste eind trokken.
We hebben allebei meer dan 100 goals gemaakt en ons puntenaantal was zo hoog dat je in alle andere competities al vijf wedstrijden voor het einde kampioen geworden zou zijn. Uiteindelijk heb je dan een mooie apotheose met een beslissingswedstrijd tegen Ouderkerk dus dit seizoen had alles in zich.

Je word in je eerste seizoen als trainer meteen kampioen maar stopt er ook meteen mee
Ik had in de winterstop al aangegeven dat ik te druk ben met mijn werk en gezin om ook nog een team te trainen. Als je dat goed wilt doen gaat er veel tijd in zitten en ondanks dat ik het heel leuk vind om te doen ga ik het qua tijd gewoon niet redden. Als ik het straks wat rustiger heb lijkt me heel leuk om weer terug te keren.

Je kan het seizoen met nog een prijs afsluiten, als trainer van het jaar. Hoe schat je je kansen in?
Ik denk dat clubtrainers uit hogere klasses meer kans maken dan ik zelf. Maar het is heel moeilijk om te zeggen wie de beste trainer omdat de werkomstandigheden overal anders zijn en je dus vooral kijkt naar het resultaat. Maar het is wel heel leuk om genomineerd te zijn en waardering te krijgen. Maar deze prijs winnen is voor mij zeker geen moetje.

Klik hier om je stem uit te brengen op Marc Stuut of een van de andere genomineerde trainers

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!