Noud Bruchner (Overbos) stapt over naar Pancratius (zaterdag)

Na Bas ter Haak (OSV) heeft Pancratius zaterdag opnieuw een speler uit de tweede klasse gehaald. Noud Bruchner komt over van Overbos. Het team valt na de degradatie naar de derde klasse grotendeels uit elkaar en dat deed de 27-jarige middenvelder ook besluiten zijn heil ergens anders te zoeken.

Zijn keuze voor Pancratius is vooral op praktische gronden gebaseerd. Hij woont inmiddels in Amsterdam en het reizen naar Hoofddorp nam veel tijd in beslag. “Pancratius is iets makkelijker. Ik werk in Beverwijk en Badhoevedorp ligt op de weg naar huis, zodat ik vanuit mijn werk naar de training kan gaan. Ik bleef bij Overbos omdat het nog altijd gezellig was, alleen doordat een aantal vrienden vertrekken of stoppen, besloot ik ook verder te gaan kijken.”

Via Ter Haak, die hoorde dat Bruchner zou stoppen bij Overbos, werd hij gebeld door de nieuwe trainer Patrick van Leeuwen. “Ik had eerst nog niet nagedacht over een andere club, maar Pancratius kwam zo op mijn pad. Tijdens het gesprek was ik meteen enthousiast. Het is ontstaan als een vriendenteam vol met goede voetballers, dat ongeslagen kampioen is geworden. Daarmee zouden wij volgend seizoen ook bovenin de derde klasse mee kunnen draaien. Ik ken niemand, al is dat ook eens fijn. Helemaal aan een nieuw avontuur beginnen.”

Hij vindt het jammer dat hij afscheid moet nemen met een degradatie in Hoofddorp. Zijn hele leven speelde hij bij Overbos, op één seizoen FC Aalsmeer na (2012/2013). “Het is een warme vereniging en ik heb het hier altijd naar mijn zin gehad. Het is zonde dat er op deze manier een einde aan komt.” Toch kijkt Bruchner vol vertrouwen uit naar volgend seizoen. “Ik heb er heel veel zin in.”

Foto: Wanyama-photo

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!