Nu weer zes tegengoals voor De Dijk

Hoofdklasser De Dijk is er niet in geslaagd om de serie nederlagen te onderbreken. Voor de derde keer op rij werd verloren. In Haarlem won Koninklijke HFC met 6-3. Bij rust stond de ploeg van Juan Fernandez Coto met maar liefst 5-0 achter.

De Dijk doelman Michel van Kampen zal er niet vrolijk van geworden zijn vanmiddag. De afgelopen drie weken kreeg hij maar liefst veertien doelpunten om zijn oren. Vooral het tot stand komen van die doelpunten is opmerkelijk. Veel persoonlijke fouten, van wei dan ook, gaan er aan vooraf.

Coto en scheidsrechterVandaag was het routinier Olaf Lindenbergh die schuldig was aan twee van de vijf tegentreffers in de eerste helft. Sabajo ging in de fout en de kleinste man van het veld kon eer corner binnen koppen. “Dan heb ik al vier van de vijf tegengoals verklaard”, zegt voorzitter Ton Langelaar.

Het gebeurde allemaal in een tijdsbestek van twintig minuten. In de openingsfase was de beste kans nog voor De Dijk. Tim Ruder zag zijn inzet door Opoku van de lijn worden gehaald maar daarna begon de doelpuntenregen. Vanaf de twintigste minuut tot aan de 36ste scoorde HFC maar liefst vijf keer.

Foto Rob Beense: Chakib Tayeb kon zijn stempel niet op de wedstrijd drukken

De  1-0 was van de zeventien jarige Ilias Houda. Bij de 2-0 van Martijn Tjon-A-Njoek ging trapte Giovanny Sabajo knullig over de bal heen. De 3-0 van Donny Verdam was te danken aan Olaf Lindenberg (te zachte terugspeelbal) en ook bij de vierde treffer (Mike van den Ban) ging Linderbergh in de fout. De 5-0 kwam vanuit een snelle counter waar duidelijk zichtbaar werd dat de defensie van De Dijk het snelheid ontbreekt. Het was weer Van den Ban die scoorde.

Trainer Coto greep rigoureus in en wisselde halverwege Ivo de Heus, Olaf Lindenbergh en Fuad Benfiquera voor Yucel Gundogdu, Said Bentohami en  Tarkan Sahin. Het leek effect te hebben. Want zo snel als De Dijk goals tegen kreeg zo makkelijk gingen ze er na rust in. Het waren er alleen niet voldoende!

Foto Rob Beense: Said Bentohami scoorde twee keer vanaf elf meter voor De Dijk

Bentohami scoorde vanaf elf meter de 5-1 nadat HFC binnen de zestien hands had gemaakt.  Tim Ruder zorgde voor de 5-2 en Bentohami mocht nog een keer vanaf elft meter aanleggen om de 5-3 te maken. Tien minuten voor tijd zorgde invaller Bart Nelis vanuit een counter voor de 6-3 eindstand.

Voorzitter Ton Langelaar: “Je kan het ook positief zien en dat is dat we de tweede helft met 3-1 gewonnen hebben. Maar daar krijgen we inderdaad geen punten voor.”