Nydel Forgweh (De Dijk) stapt over naar ODIN’59

Afgelopen dinsdag werd de wedstrijd tussen De Dijk en Feyenoord in het geheim ingehaald. Voor De Dijk ging ook deze wedstrijd verloren, de Rotterdammers wonnen met 0-2. En ook de laatste speelronde ging verloren, het eindigde 1-0 in het voordeel van FC ’s Gravenzande. De Amsterdamse ploeg is al even gedegradeerd naar de eerste klasse en ziet al meerdere spelers vertrekken. Aanvoerder Hjalmar Oomens gaat naar Swift, terwijl Brian Groothuesheidskamp naar TOG gaat. Verdedigers Seth Sarpong en Nydel Forgweh vertrekken naar ODIN ’59

Rechtsback Forgweh beleeft een teleurstellend seizoen met De Dijk. De verdediger zag het team ten opzichte van vorig jaar op enkele plekken wijzigen. Een enkeling vertrok, maar er kwamen ook meerdere jonge talenten naar de Amsterdamse vereniging toe. “We wilden voor handhaving gaan, net zoals vorig seizoen. Alleen zit het dit jaar totaal niet mee. Het gaat voortdurend mis en dat is balen.” In de zesde speelronde werd het eerste punt behaald. Vervolgens werden er weinig punten gepakt. “Het werd een mentaal spel en dat hebben we als team verloren.”

Wel ging de ploeg in het najaar om de tafel. Samen met de staf werd besloten om anders te gaan spelen. “Echter volgden de resultaten niet snel genoeg.” Trainer Andre Teuling werd weggestuurd, waarna ook assistent Milano van den Burg vertrok. “Ik denk dat we het seizoen beter met Andre hadden kunnen afmaken. Want we deden het steeds wat beter en de trainerswissel heeft ook niet het gewenste effect gehad.” De eerste wedstrijd met interim-trainer Regilio Simons werd dik verloren. Vervolgens kwam het voor De Dijk ook niet meer goed.

De 23-jarige verdediger heeft wel het nodige geleerd in zijn twee seizoenen bij De Dijk. “Dit seizoen heb ik op persoonlijk vlak mezelf ontwikkeld, vooral op mentaal gebied.” De Amsterdammers kregen dreun na dreun te verwerken en dat doet toch wat met een jonge ploeg. “In gesprek met trainer Regilio Simons ben ik er daarnaast achter gekomen dat de rechtsbackpositie ook echt mijn plek is.” De oefenmeester heeft Forgweh het vertrouwen gegeven dat hij zich nog verder kan ontwikkelen. En dat gaat hij in Heemskerk doen, bij ODIN ’59.

Dit seizoen heeft Forgweh tweemaal tegen ODIN gespeeld en beide wedstrijden verloor De Dijk met 5-0. Ondanks dat klopte ODIN bij hem aan: “In de wedstrijden speelde ik een relatief goed, dat viel ODIN op.” En dus maakt de rechtsback de overstap naar Heemskerk, waar hij een van de vele nieuwe spelers gaat worden. Het Noordhollands Dagblad berichtte eerder dat menig speler bij ODIN vertrekt, doordat een sponsor vertrok. “Bij ODIN is de situatie inderdaad anders dan het huidige seizoen. Ik grijp deze kans met beide handen aan.” Bij de club wil hij zich verder ontwikkelen, want hij speelt volgend seizoen zeker in de Vierde Divisie. Terwijl ODIN ook nog meedoet voor promotie naar de Derde Divisie.

Wel is hij dankbaar voor zijn tijd bij De Dijk, bij de Amsterdamse vereniging heeft hij veel geleerd. Met het aanstellen van trainers Kelly Giessen en Marciano Kastoredjo gaat De Dijk zeker stappen zetten, denkt Forgweh. “Ik ken ze allebei al en het zijn echt twee goede trainers. Die heel professioneel te werk gaan. Samen met de talentvolle spelersgroep gaan ze zeker een stabiel team worden.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)