Oefencampagne WV-HEDW start met gelijkspel bij Eemdijk

WV-HEDW is de voorbereiding op het seizoen begonnen met een 2-2 gelijkspel op bezoek bij Eemdijk. “Voor een eerste oefenwedstrijd ben ik erg tevreden. Het is fijn dat iedereen minuten heeft kunnen maken”, aldus Marcel Valk.

Al vroeg kwam Eemdijk op voorsprong via Khalid Kada. Maar met ongeveer een kwartier op de klok maakte WV-HEDW er 1-1 van. Nieuwkomer Janyro Purperhart veroverde de bal goed en gaf hem op een presenteerblaadje voor Tim Correia, die de bal binnen liep. Een paar minuten later was Purperhart weer belangrijk. Hij kwam de zestien in en werd daar onderuit gehaald, waarna de bal op de stip ging. Ashraf Azzouz schoot vanaf elf meter raak. Vlak voor rust werd het echter weer gelijk. Rida Najib, die na ongeveer dertig minuten in het veld was gekomen, kreeg de bal niet goed weg en Argjend Selimi kon van dichtbij de 2-2 maken.

Ook na rust bleef WV-HEDW flink wisselen, alle spelers speelden drie kwartier tot een uur. Zo kwam Lancine Bamba, een van de andere nieuwkomers, na rust in het veld en speelde Purperhart het laatste half uur als rechtsback, een positie waarop hij bij Olympia Haarlem ook weleens speelde. Ook O23-spelers Dylan Cardol en Tycho de Vries maakten minuten.

De eindstand stond echter al op het bord, want goals vielen er in de tweede helft niet meer. Twee keer had WV-HEDW nog wel een goede mogelijkheid daar toe. De eerste keer was een vrije trap van Azzouz van grote afstand, die maar net naast ging. Vlak daarna kwam Tim de Jong (overgekomen van JOS Watergraafsmeer) na een goede actie dicht bij de 2-3, maar via de keeper ging zijn schot naast.