Home / Algemeen / Oefenwedstrijd Sparta Nijkerk – AFC eindigt in gelijkspel

Oefenwedstrijd Sparta Nijkerk – AFC eindigt in gelijkspel

Op een snikheet Sportpark De Ebbenhorst ontving Sparta Nijkerk de Amsterdamsche Football Club. De gastheren stonden het afgelopen seizoen een straatlengte voor in de Derde Divisie zaterdag en niets leek de club te stoppen op weg naar promotie. AFC was ook in de race om het kampioenschap, in de Tweede Divisie. De club uit Nijkerk speelde eerder in de voorbereiding tegen Kozakken Boys (3-5 overwinning), NAC (1-0 verlies), Noordwijk (1-2 nederlaag) en TEC (4-2 nederlaag). AFC oefende eerder al tegen DVS ’33 (1-2 nederlaag), FC Lisse (0-3 overwinning) en tegen Egalité Academy (4-1 overwinning).

Binnen vijf minuten had Sparta Nijkerk al de eerste kans. Jesse van Nieuwkerk werd diep gestuurd, recht door het midden. Zijn wippertje kon niet worden gekeerd door AFC-doelman Patrick Zonneveld en daardoor kwam de 1-0 op het scorebord. Tien minuten later kwam AFC weer op gelijke hoogte. Een aanval van de bezoekers werd weggewerkt, maar er werd een overtreding gemaakt. AFC kon vanaf circa 20 meter aanleggen voor de vrije trap. Centrale verdediger Tim Linthorst ging achter de bal staan en zag dat doelman Gino Coutinho niet goed stond. Linthorst kon de bal gemakkelijk binnen schieten. In de eerste helt waren er kleine kansjes over en weer, wel probeerde beide teams de bal snel rond te laten gaan.

Na rust kwamen er drie invallers bij de Amsterdammers. Guus van Weerdenburg verving Cody Klaver. Melvin Grootfaam nam de positie over van Matthijs Jesse en Fouad Belarbi verving Oussama Siali. Snel na rust kreeg AFC een uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Belarbi wurmde zich langs zijn tegenstander en gaf de bal af aan zijn ploeggenoot. De inzet verdween wel richting het doel, een verdediger van Sparta wist de bal op de lijn te stoppen. Aan de andere kant kreeg Sparta ook een grote kans. Tim Linthorst verloor knullig de bal, waardoor de Sparta aanvallers ongehinderd op het doel van Zonneveld konden afgaan. De goalie verdedigde zijn goal goed, hij kwam uit waardoor de hoeken lastiger werden. De Sparta aanvaller schoot tegen de keeper aan en het gevaar was geweken.

Met een uur op de klok kwam AFC wel op voorsprong. Na een erg goede aanval, de bal ging gemakkelijk van voet naar voet, kon Djuric Ascension binnen schieten. Lang stonden de bezoekers niet op voorsprong. Na een dekkingsfout aan de rechterkant kon Gilbrano Plet diep gaan, hij legde af op spits Van Nieuwkerk. Zijn inzet verdween via de binnenkant van de paal weer in het veld, dit was voor Maurice de Ruiter een koud kunstje op de bal binnen te schieten: 2-2. Het vervolg van de wedstrijd was rommelig, de spelers kregen onder meer last van de warmte. In minuut 88 vond de scheidsrechter het mooi geweest, hij floot voor het einde van de wedstrijd.

Voor AFC begint over ongeveer een maand de competitie, met op vijf september de uitwedstrijd tegen Noordwijk. In de voorbereiding oefent de ploeg van Uli Landvreugd nog tegen Sportlust’46  (15 augustus, thuis), Jong AZ (22 augustus, uit) en tegen Eemdijk. Die wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 29 augustus op Sportpark Goed Genoeg.

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC