OFC bij Quick ’20 weer onderuit tegen degradatiekandidaat

Derdedivisionist OFC heeft het seizoen in stijl afgesloten door met 4-1 onderuit te gaan bij laagvlieger Quick ‘20. Daarmee heeft de ploeg van Yuri Rose dit seizoen uit twaalf wedstrijden tegen de onderste zes slechts negen punten behaald.

In Oldenzaal stond er voor OFC niets meer op het spel, terwijl Quick ‘20 nog streed om de nacompetitie te ontlopen. Rose steekt de hand in eigen boezem: “Ik heb het niet voor elkaar gekregen om jongens te motiveren voor een wedstrijd die nergens om gaat.” In de eerste helft was OFC wel de betere ploeg. De Oostzaners moesten echter twee doelpunten incasseren uit standaardsituaties. Eerst kon Jan Willem Kamp na een klein halfuur namens Quick ‘20 uit een corner binnenkoppen. Even later viel een vrije trap van de Oldenzalers over OFC-keeper Atam Koroglu heen, waarbij Kamp uit de rebound zijn tweede treffer van de dag kon optekenen.

“De tweede helft leek helemaal nergens op,” concludeert Rose onomwonden. Beide ploegen lieten meerdere honderdprocentkansen liggen. Vlak voor tijd gooide Quick ‘20 de wedstrijd met twee doelpunten alsnog op slot. Uiteindelijk kon Martijn Tjon-A-Njoek toch nog een treffer namens OFC noteren, maar het kwaad was al geschied.

Met dit resultaat eindigt OFC, dat eerder al nacompetitie misliep, het seizoen op de zesde plaats. “Het is jammer, heel spijtig dat we het seizoen zo eindigen,” aldus Rose. Hij houdt een wisselend gevoel over aan het seizoen: “Met deze ploeg hadden we zeker de nacompetitie kunnen halen. We hebben het eerder in het seizoen laten liggen.” Toch ziet hij ook pluspunten. Vorig seizoen werd OFC nog tiende met 44 punten, dit seizoen waren 52 punten voldoende voor de zesde plaats. “De club heeft weer een stap gemaakt ten opzichte van vorig jaar,” zegt Rose. “Het is een geleidelijke weg die OFC bewandelt.”

Kijk hier voor alle uitslagen en de eindstand van de Derde Divisie zondag.