OFC boekt eerste zege op bezoek bij Magreb’90

OFC heeft drie punten meegenomen uit Utrecht. Tegen Magreb’90 kwam het elftal van Martin de Groot op een 0-3 voorsprong. Doordat de thuisploeg in de slotfase twee keer raak schoot eindigde het duel in 2-3. OFC heeft nu vier punten in de zondag hoofdklasse A en bezet de elfde plek.

In de openingsfase ontstond er vooral een gevecht om het middenveld. Met een paar schoten van OFC en Magreb 90 bleef het vrij rustig voor beide doelen. Na een half uur spelen kwam OFC via een doelpunt van Chelton Linger verdiend op 0-1. De bezoekers probeerden na de openingstreffer door te drukken, maar vonden steeds op Magreb-doelman Groenhard op hun weg. Met een 0-1 stand werd er aan de thee begonnen.

OFC 2

Na rust een snelle mogelijkheid voor Magreb om op gelijke hoogte te komen, maar zonder resultaat. OFC kreeg in de loop van de tweede helft meer vat op het spel van de thuisploeg, doelman Groenhard voorkwam erger voor Magreb. Aan de andere kant was het Jaouad Bellahsan die een mooie actie zag stranden met een geblokt schot.

ofc 1
Vlak hierna kopte Selcuk Yilmaz de 0-2 tegen touwen en zat OFC op rozen. Weer een aantal minuten later was het duel definitief beslist nadat Magreb de bal in eigen doel werkte. De thuisclub moest tot overmaat van ramp met tien man verder nadat Jahmill Flu gebleseerd uit viel en er al drie keer was gewisseld. Ondanks een man meer werd OFC in het laatste kwartier terug gedrongen. De bezoekers kregen zelfs nog twee tegendoelpunten te verwerken (goals van Chevello de Rijp en Soufian Boumenjal), maar verder liet OFC het niet komen.