Foto Wim Poelstra

OFC boekt tegen ADO’20 eindelijk weer eens een zege

In de hoofdklasse heeft OFC eindelijk weer eens een overwinning weten te boeken. De ploeg van Imdat Ilguy versloeg ADO’20 met 1-0 door een doelpunt vlak na rust van Romano de Jonge. OFC stijgt door de zege naar de zesde plaats.

Na een rommelig begin, waarin een kwartier lang niets gebeurt, is het uiteindelijk OFC dat de eerste kansen krijgt. ADO’20-doelman Jack Laan houdt middels twee miraculeuze reddingen Romano de Jonge en Frank Zinhagel van scoren af. De kansen voor OFC stapelen zich op. Een schot van Marouane Bensabouh scheert rakelings over.

De ploeg uit Heemskerk krijgt na bijna een half uur spelen pas haar eerste kans. Doelman Danny Been treed reddend op, op een inzet van Sead Mazreku. Het was de enige keer in de hele wedstrijd dat Been in actie moest komen. Mohamed Cherif mist vlak voor rust nog een grote kans om OFC op voorsprong te zetten.

Foto Wim Poelstra

Ook na de hervatting blijft OFC het betere van het spel hebben. Het wachten is alleen nog op een doelpunt. Acht minuten na rust wordt uiteindelijk de ban gebroken door Romano de Jonge. Na een lange solo haalt hij verwoestend uit en ziet zijn schot in de kruising belanden (1-0). Ook na die treffer blijft OFC het overwicht houden. Het is wederom aan doelman Laan te danken dat ADO’20 geen grotere nederlaag lijdt.

OFC klimt door de zege naar de zede plaats, maar heeft wel al elf punten achterstand op koploper Westlandia. Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de zondag hoofdklasse.

Foto’s Wim Poelstra
Met dank aan Peter Hekman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC