OFC boekt tegen AFC ’34 eerste competitieoverwinning na winterstop

In de zondag hoofdklasse heeft OFC uit Oostzaan voor het eerst na de winterstop weer een competitieduel gewonnen. Tegen een zwak AFC ’34 uit Alkmaar werd het 4-1 in Oostzaan. Trainer Imdat Ilguy heeft met de overwinning zijn eerste competitiezege na zijn terugkeer bij OFC op zijn naam gezet.

OFC ging erg sterk van start. De ploeg uit Oostzaan was gebrand op de overwinning en zette de ploeg uit Alkmaar vanaf het eerste fluitsignaal onder druk. Dit worp meteen zijn vruchten af. Al in de tweede minuut na het eerste fluitsignaal zette Marouane Bensabouh OFC op voorsprong. Een mislukte aanval van Dave Hertog op links werd door de verdediging van AFC matig weggewerkt. De bal kwam bij Bensadouh terecht, die vrij kon schieten. Besabouh schoot de bal snoeihard in de korte hoek langs AFC-doelman Ori Hoogland, 1-0.

OFCAFC'34 030

Ondanks de snelle voorsprong wist OFC het spel in de beginfase van de eerste helft nog niet naar zijn hand te zetten. De spanning was hiermee na de snelle openingstreffer nog niet onmiddellijk van de wedstrijd af. Toch trok de ploeg uit Oostzaan na het eerste kwartier het overwicht dankzij een sterk middenveld naar zich toe. Onder grote druk van OFC wisten de Alkmaarders de bal niet meer binnen de ploeg te houden. OFC werd hierdoor in de aanval met goede voorzetten meerdere keren gevaarlijk voor het doel van de uitploeg.

In de 25e minuut breidde OFC de voorsprong uit. Franki Zinhagel brak snel uit op rechts waarna hij de bal strak voorgaf aan Dave Hertog. Hertog werkte de voorzet vervolgens hard tegen de touwen. 2-0. In de slotfase van de eerste helft weer een aanval op rechts. Ditmaal de snelle Pius Ikedia die door de verdediging van de uitploeg heen stootte en de bal voor wilde geven op Zinhagel. AFC- verdediger Jamie Heringa probeerde weg te werken, maar de harde voorzet belandde door zijn toedoen achter doelman Hoogland. 3-0.

OFCAFC'34 043

OFC wist het dominante spel uit de eerste helft niet voort te zetten in de tweede helft. De thuisploeg verloor de concentratie waardoor het minder goed liep bij de thuisploeg. AFC wist geen gebruik te maken van het verzwakken van de tegenstand en wist ook in de tweede helft nauwelijks gevaarlijk te worden. Uiteindelijk breidde OFC de voorsprong nog wel uit. Een schitterende vrije trap op rechts van Marijn Sterk in de 53e minuut belandde in de verre hoek over doelman Hoogland, 4-0. Het enige antwoord van AFC kwam in de 82e minuut van aanvaller Eelke de Graaf. Doelman Verhoeff wist de eerste schietkans van De Graaf nog onschadelijk te maken, maar de bal eindigde voor een tweede maal in de voeten van de Graaf. Zijn tweede poging schoot De Graaf wel tegen de touwen. De wedstrijd eindigde hiermee in 4-1.

OFCAFC'34 049

Ondanks het resultaat was trainer Imdat Ilguy niet volledig tevreden over het spel van OFC. “Ik ben uiteraard wel tevreden met het resultaat, maar ik ben niet tevreden met het spel in de tweede helft. Als je met 3-0 voorstaat moet je de kansen uitspelen”. Volgens de oefenmeester lag dit aan concentratie en gemakzucht. “De concentratie van de eerste helft was afwezig in de tweede helft. Spelers doen daardoor waar ze zelf zin in hebben”, stelde Ilguy. “We gaan voor de derde periode, maar als we een kans willen maken moeten we hier aan gaan werken”, aldus Ilguy.

Verslag: Jasper Bol

Foto’s: Wim Poelstra