OFC dankt invaller Dave Hertog voor de drie punten

In hoofdklasser heeft OFC met 3-1 weten te winnen van Nieuwerkerk. Makkelijk ging het niet voor de ploeg van Imdat Ilguy. Het was invaller Dave Hertog te danken dat de ploeg uit Oostzaan geen puntverlies leed. Hertog scoorde twee keer in de laatste tien minuten.

OFC blijft door de zege, zei het op gepaste achterstand, in het spoor van koploper Westlandia. Al heeft het daar wel hard voor moeten werken. Al na acht minuten kwam de ploeg van Ilguy met een man minder te staan toen Marijn Sterk met rood van het veld moest.  Nieuwerkerk profiteerde van de overtal situatie en kwam in de 43ste minuur via Kadi Elnimoun op 0-1. OFC liet in het eerste bedrijf drie goede mogelijkheden liggen op een treffer.

Dave Hertog gaat het duel aan - foto Peter Seijmour

Zes minuten na rust was het eindelijk raak voor OFC. Rachid el Yaghmouri was de doelpuntenmaker. Toen moest de tijd van Dave Hertog nog komen. De aanvaller verving Mohamed Cherif en Hertog zou zijn waard laten zien. Met twee doelpunten in de 79ste en 84ste minuut bezorgde hij OFC toch nog de zege. De eerste was een echte spitzengoal door dat Hertog goed voor zijn man kwam. Bij de tweede kopte hij een voorzet binnen.

OFC blijft door de zege koploper in de tweede periode. DHC is de naaste achtervolger. Met nog twee wedstrijden te gaan bedraagt de voorsprong op de ploeg uit Delft drie punten. Over twee weken gaat OFC op bezoek bij De Dijk. Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma.