OFC geeft winst tegen EVV op laatste moment weg

In een poging in het spoor van koploper Jong FC Volendam te blijven heeft OFC opnieuw punten laten liggen. Ging de Derdedivisionist vorige week nog onderuit tegen OSS’20, vandaag mocht tegenstander EVV vlak voor tijd nog gelijkmaken. Op bezoek in Limburg werd het 2-2.

OFC-trainer Eric Heerings zag zijn ploeg na twintig minuten op voorsprong komen. Na een goed uitgespeelde aanval over de flanken haalde Romano de Jonge uit. Zijn schot werd niet goed verwerkt door de keeper, waarop Soufiane Reclaoui scherp reageerde en binnen kon tikken. De 0-1 voorsprong bleef lange tijd staan, tot Rick Geenen na een uur spelen de gelijkmaker voor de Limburgers maakte. OFC sloeg echter snel terug: tien minuten later was het Reda Kharchouch die een voorzet bij de eerste paal verwerkte tot de 1-2. Zo konden de Oostzaners uit blijven kijken naar drie hard benodigde punten. Maar het mocht vandaag niet zo zijn: vlak voor tijd werd leidde een slecht verwerkte Limburgse aanval dankzij Jordi Beelen alsnog tot de 2-2.

Ondanks goede kansen, met name tegen het eind van de wedstrijd, zag Heerings zijn ploeg verzuimen het goede spel om te zetten in doelpunten. “We vallen aan, de passing is oké, het balbezit ook,” constateerde hij. “We hadden heel de wedstrijd wel in handen, maar dan moeten we het gezamenlijk afmaken. Dan moeten we daar iets slimmer gebruik van maken. Zo houd je ze in de race.” Dat dat vandaag alsnog tot puntenverlies leidde, stemde Heerings niet bepaald vrolijk: “Ja, dat is heel zuur.”

Hoewel OFC met het punt van vandaag naar de zevende plek klimt, loopt de kop van de Derde divisie verder uit. De ploeg van Heerings zal de komende tijd dus flink aan de bak moeten om de aansluiting niet te verliezen.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie zondag.

Archieffoto: Peter Seijmour