OFC glijdt uit bij laagvlieger Jong De Graafschap

De zoveelste net-niet-wedstrijd. OFC heeft zichzelf in de Derde Divisie geen goede dienst bewezen door te verliezen van degradatiekandidaat Jong De Graafschap: 3-2. De nederlaag maakt de start in de derde periode zeer teleurstellend: drie wedstrijden gespeeld, nul punten.

Hoe kan het dat OFC zich laat aftroeven door beloften? Hoe kan het dat de Oostzaners er niet in slagen om de kwaliteiten te tonen wanneer de situatie erom vraagt? Het zijn vragen waar Soufiane Reclaoui moeilijk zijn vinger op kan leggen. “Dit was echt zuur. Van beide kanten was het niet de beste wedstrijd. Je speelt tegen een laag geklasseerd team met jonge jongens die zichzelf willen bewijzen voor De Graafschap. Dan moeten we daar volwassen mee omgaan. Maar het liep vandaag niet bij ons.”

Delano Burgzorg opende vroeg in de wedstrijd de score voor de Gelderlanders. Op slag van rust tekende Reclaoui voor de gelijkmaker. Adnan Barakat ging op het vijandelijke doel af, zijn schot werd gekeerd door doelman Jordy Rondeel en in de rebound schoof Reclaoui de bal in het lege doel: 1-1.

Vlak na rust kwam Jong De Graafschap opnieuw aan de leiding. De Oostzaners moesten weer in de achtervolger en trokken de stand voor de tweede keer gelijk. Henry Opoku brak goed door aan de rechterkant en zijn loepzuivere voorzet werd keurig binnen getikt door Romano de Jonge. “Op dat moment was er weer hoop bij ons”, zei Reclaoui, die inmiddels was gewisseld. Youssef El Hammouchi deed die hoop vervliegen door vijf minuten voor tijd een vrije trap uitstekend binnen te schieten en Jong De Graafschap drie punten te bezorgen: 3-2.

Het had daarvoor ook zomaar 2-3 kunnen zijn, alleen stond de paal een treffer van Edip Biberoglu in de weg. “Het was weer net-niet. We hebben heel veel pech dit seizoen en ik weet niet hoe dat komt. Tijdens de trainingen gaat alles heel goed. We zijn echt een team en op Jong Vitesse na hebben wij de meeste kwaliteiten van deze competitie. Buiten de uitwedstrijd tegen Jong Vitesse heb ik geen een keer na een nederlaag of gelijkspel het gevoel gehad: we zijn helemaal weggespeeld. Ook vandaag niet. Ik denk dat het heel moeilijk wordt om nog iets te halen, maar we blijven ergens hoop houden.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie zondag.

Archieffoto: Peter Seijmour

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC