OFC haalt fors uit tegen hekkensluiter Quick’20

In de eerste seizoenshelft kampte OFC regelmatig met scorend vermogen, maar in de eerste competitiewedstrijd van 2018 was daar niets van te zien. De derdedivisionist rekende op eigen veld hardhandig af met hekkensluiter Quick’20: 6-1.

De Oostzaners schoten veelbelovend uit de startblokken en hadden na vier minuten de voorsprong al te pakken. Nick Kramer, als verdediger nu in de aanval geposteerd, legde de bal terug in de voeten van de inkomende Adnan Barakat, die deze vervolgens van 25 meter in de kruising schoot: 1-0. Even later had Romano de Jonge de 2-0 op zijn hoofd, maar zag zijn kopbal rakelings naast het doel eindigen.

Edip Biberoglu, uitblinker in de eerste helft, lukte het wel om de voorsprong te verdubbelen. Na een combinatie met Kramer verraste de buitenspeler doelman Felix van Berkel met een gedekt schot in de korte hoek. Diezelfde Biberoglu leverde vlak voor rust een voorzet af bij de tweede paal, waar Tom Noordhoff profiteerde van een verdedigingsfout bij Quick’20 om de stand halverwege op 3-0 te bepalen.

In de tweede helft maakte Kramer, na twee assists, het verschil. Al snel kopte hij uit een hoekschop van Noordhoff de 4-0 binnen en zes minuten later onderschepte gelegenheidslinksbuiten Lars Weistra de bal om Kramer in staat te stellen de 5-0 op het scorebord te brengen. Daarmee was de wedstrijd ruim beslist in het voordeel van de thuisploeg.

Quick’20 slaagde er nog wel in om iets terug te doen. Jasper-Ewout van Breemen-Schneider passeerde van dichtbij doelman Atam Koroglu voor de eretreffer: 5-1. Het slotakkoord was voor invaller Rachid el Yaghmouri. De vleugelaanvaller sneed vanaf de rechterkant naar binnen om de bal vervolgens met zijn linker in de verre hoek te plaatsen: 6-1.

“Het scoren ging vandaag een stuk makkelijker”, zei OFC-trainer Yuri Rose na afloop. “Na de knullige nederlaag in een oefenwedstrijd tegen Odin’59 (3-1, red.) stonden we er nu wel en werd er bij vlagen goed gevoetbald. Quick’20 is een goede tegenstander gebleken om de tweede seizoenshelft tegen te beginnen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie zondag.