OFC haalt met negen man zwaarbevochten punt bij ADO ’20

In de Derde Divisie heeft OFC uit tegen ADO ‘20 voor het eerst dit seizoen gelijkgespeeld. In een bijzonder bewogen treffen werd het 2-2, nadat drie spelers van het veld waren gestuurd.

Na de vorige speelronde voorspelde OFC-trainer Eric Heerings al dat de wedstrijd van vandaag ‘een mooie pot’ zou worden. Snel begon ADO’20 aan die voorspelling te werken: al na een paar minuten kreeg OFC een vrije trap tegen en stond niet goed op te letten, waardoor de bal binnengekopt kon worden voor een vroege 1-0. De Heemskerkers hanteerden zetten vroeg druk met veel lange ballen, waar OFC het moeilijk mee had. Een klein halfuur later belandde een schot van rechts dan ook in de verre hoek voor de 2-0.

“We begonnen slap aan het eerste halfuur. We waren niet geconcentreerd genoeg. Pas bij de 2-0 doen we mee,” zag Heerings. Vlak voor rust leidde de hernieuwde concentratie tot de aansluitingstreffer: topscorer Reda Kharchouch werkte een halve volley vanaf de rand van het strafschopgebied binnen. Daarna wordt het nog bijna gelijk door een schot van Soufiane Reclaoui, waarna de bal via de onderkant van de lat wel/niet over de lijn stuiterde. Ondanks hevige discussie telde het doelpunt niet.

Toch wist OFC na rust alsnog terug te komen. Na tien minuten was het Kharchouch die met een kopbal zijn tweede dag van de noteerde: 2-2. OFC begon aan te dringen. Bij een van die aanvallen stoomde Henry Opoku op, maar werd hard onderuit gehaald. Vanuit ADO ‘20 werd een hand uitgestoken naar de verdediger, maar een aangeslagen Opoku sloeg deze geïrriteerd weg. De scheidsrechter interpreteerde dit als een slaande beweging en stuurde beiden van het veld.

Daarmee was de rust nog niet teruggekeerd. OFC-middenvelder Romano de Jonge beging een niet bijzonder zware overtreding, die echter wel tot een gele kaart leidde. Met al geel op zak kon De Jonge zijn teamgenoot Opoku achterna en moesten de Oostzaners de wedstrijd met negen man zien uit te spelen. Spannend bleef het nog wel. Zo voorkwam Kharchouch een nederlaag door een bal van de lijn te werken. Gescoord werd er echter niet meer, waardoor beide gehavende ploegen met een punt van het veld stapten.

“Het is zo jammer als je ziet hoe ADO in de wolken was met de 2-0, knakte bij de 2-1 en het bij 2-2 helemaal kwijt was,” verzuchtte Heerings. Met name de rode kaarten zaten hem dwars. “Het is onnodig, ook zonde dat dat gebeurt. Daar kun je niet tevreden over zijn als trainer. Achteraf moet je dan standhouden met negen man, dat hebben we wel goed gedaan. Dan houd je toch een punt over. Het is een dubbel gevoel.” Een saaie wedstrijd was het in ieder geval niet voor de trainer: “Ik voel nog de adrenaline.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie zondag.