Home / Algemeen / OFC haalt Soufiane Reclaoui (Magreb’90) terug naar de regio

OFC haalt Soufiane Reclaoui (Magreb’90) terug naar de regio

Hij liet een goede indruk achter in de wedstrijden tegen OFC, toen Soufiane Reclaoui met de Oostzaners om de tafel zat was de aanvaller van Magreb’90 snel overtuigd. De 23-jarige buitenspeler maakt komende zomer de overstap naar de competitiegenoot van Derde Divisie. Bij OFC wil Reclaoui de volgende stap in zijn ontwikkeling zetten.

“In de gesprekken met OFC hoorde ik alleen maar positieve dingen. Ze wilden alles zo snel mogelijk rond hebben, lieten zien mij graag te willen halen. Dat gaf een goed gevoel”, zegt Reclaoui enthousiast, die hiernaast ook techniektrainingen gaat geven aan de jeugd. “OFC heeft echt een plan. Ik ben nog jong, heb de ambitie om hogerop te gaan en de club wil graag naar de Tweede Divisie. Met de kwaliteit die erbij wordt gehaald, moet dat ook te halen zijn.”

In de winterstop was er al concrete belangstelling vanuit Oostzaan, mocht het in financieel zwaar weer verkerende Magreb’90 failliet gaan. “Magreb bleef gelukkig in leven. Ik ben dit jaar als voetballer volwassener en mentaal veel sterker geworden. Na alle problemen rond de club toch blijven volhouden en pushen om jezelf te motiveren, bij elke nieuwe trainer je opnieuw moeten bewijzen. Ik ben Magreb’90 dankbaar voor de kans die ze mij hebben gegeven.”

Reclaoui verlaat de Utrechters na één seizoen, nadat hij anderhalf jaar niet in actie kwam. Bij Sparta Nijkerk werd in januari 2015 zijn contract vroegtijdig beëindigd, waarna hij dacht richting Zweden te trekken. “Ik had een aanbieding van Syrianska FC (Superettan, eerste divisie), maar die was zo laag dat ik er niet van kon leven.” Hij keerde terug in Nederland, alleen te laat om nog een club te vinden voor het seizoen 2015/16.

Nu keert de vleugelaanvaller, die in de jeugd onder meer voor Blauw-Wit Amsterdam uitkwam, terug in de regio. “Met OFC kan ik weer lekker in de buurt spelen. Oostzaan is vanuit Amsterdam-West toch een stuk dichterbij dan Utrecht. Ik verwacht een leuk seizoen. Er staat een goede groep, sommige spelers ken ik.” Zo speelde Reclaoui met Romano de Jonge samen bij Jong FC Volendam. “Ik heb mijn debuut helaas niet mogen maken, maar heb nog wel de ambitie om terug te keren bij een betaald voetbalclub.”

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC