Home / Algemeen / OFC haalt Van de Water alsnog weg bij Assendelft

OFC haalt Van de Water alsnog weg bij Assendelft

Derdedivisionist heeft OFC heeft zich voor komend seizoen alsnog versterkt met Jurrian van de Water. De 26-jarige aanvaller van zondag eersteklasser Assendelft twijfelde in eerste instantie over zijn overstap, maar besloot toch de gok te wagen.

Van de Water geldt al jaren als één van de smaakmakers op de Zaanse velden en speelde eerder bij RCZ en KFC. Op woensdag 24 mei zaten beide partijen met elkaar om de tafel om een overgang te bespreken. Van de Water wilde en kreeg uiteindelijk wat meer bedenktijd na een positief gesprek. OFC besloot vervolgens de aanvaller af te bellen en koos ervoor om Damien Menzo (De Dijk) aan te trekken.

Het zat Van de Water niet lekker dat hij hierdoor zijn transfer naar Oostzaan misliep. Via-via kwam hij met een spelersbegeleider in contact, die hem weer in gesprek bracht met de derdedivisionist. Hij had spijt dat hij te lang over zijn beslissing had gedaan en wilde graag voor een plek gaan bij OFC. De club vatte dit positief op en kwam er alsnog uit met Van de Water.

“Ik heb er enorm veel zin in”, zegt Van de Water tegen de Zaanse Sportkrant. “Ik dacht vroeg op vakantie te zijn (1 juli, red.), maar toen bleek OFC 3 juli al te beginnen met de voorbereiding. Ik mis de eerste drie weken en zorg ervoor dat ik mij topfit meld bij de club.” Van de Water is de elfde aanwinst voor de Oostzaners.

Foto Peter Seijmour