Home / Algemeen / OFC heeft geen kind aan Dongen

OFC heeft geen kind aan Dongen

Derdedivisionist OFC heeft de goede lijn van vorige week voortgezet door thuis met 4-0 van Dongen te winnen. Reda Kharchouch en Tom Noordhoff lieten ieder twee doelpunten noteren.

Vorige week wist de ploeg van Eric Heerings af te rekenen met een slechte periode door HBS met 2-4 opzij te zetten. De voortekenen voor deze speelronde waren goed, aangezien Dongen vorig seizoen al twee keer met ruime cijfers was verslagen. Ook vandaag kwamen de Brabanders er weinig aan te pas. Pas tegen het eind van de wedstrijd konden de bezoekers hun eerste echte kans noteren.

Het initiatief lag dan ook bij OFC, dat alsnog tot de 43ste minuut moest wachten tot de openingstreffer. Aan het eind van een goed opgezette aanval stond Reda Kharchouch, die het hele seizoen al met scherp schiet: 1-0. Een paar minuten later was het Kharchouch die dit keer de assist verzorgde op Tom Noordhoff, die de bal door de benen van de keeper werkte voor de 2-0 ruststand. Deze stand bleef staan tot de 73ste minuut. OFC-aanvaller Edip Biberoglu werd in het Brabantse strafschopgebied ondersteboven gelopen, waarna de bal op de stip ging. Kharchouch faalde niet en zette de 3-0 op het bord. In een herhaling van de eerste helft volgde een paar minuten later weer een assist van Kharchouch op Noordhoff: 4-0.

“We hebben natuurlijk een rotperiode gehad, dan is dit heel welkom,” doelde Heerings op de afgelopen twee zeges na een reeks van vier wedstrijden zonder overwinning. Hij zag zijn elftal beter in z’n vel zitten. “Ik ben zeer tevreden, zie dat alle jongens in hun kracht spelen. Maar ik ben net zo voorzichtig als dat ik blij ben, het is ook maar een begin,” besloot hij.

Met de twee overwinningen op rij stijgt OFC naar de zesde plaats op de ranglijst, zeven punten achter koploper TEC. Volgende week gaan de Oostzaners op bezoek bij hekkensluiter OJC Rosmalen. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie zondag.