OFC heeft smaak te pakken en wint opnieuw

OFC heeft de tweede zege op rij geboekt. De hoofdklasser uit Oostzaan won zondagmiddag in eigen huis met 2-0 van DHC. Marijn Sterk was de gevierde man aan Oostzaanse zijde. De aanvaller maakte alle treffers. “Voorafgaand aan het duel was de sfeer al goed”, aldus Martin de Groot, trainer van OFC.

Het eerste doelpunt liet zondag lang op zich wachten, maar de 1-0 was het wachten waard. Marijn sterk was na 55 minuten spelen het eindstation van een vlotte combinatie. Hij ramde de bal vol in de kruising. ,,Het was echt een heerlijk doelpunt”, glunderde De Groot.

OFC begon goed aan het duel. De formatie van De Groot had in de eerste 25 minuten een veldoverwicht zonder echt heel gevaarlijk te worden. Daarna werden de gasten sterker. De Groot: ,,DHC kreeg nog een heel grote kans. Met iets meer pech had het bij rust 0-1 gestaan. Hoewel wij in de eerste 25 minuten wel wat mogelijkheden kregen.”

De ploeg van De Groot was in de tweede helft sterker. Toch duurde het nog tot de 85e minuut voor Sterk het duel definitief besliste. Door de doelpunten van Sterk sluit de Amsterdamse hoofdklasser aan in de grote middenmoot. Met zeven punten uit vijf wedstrijden de zevende plek.

De zevende plaats is een keurige plek na een teleurstellende competitiestart. ,,Vrijdag heeft de groep en de technische staf een goed gesprek gehad. Door de fijne conversatie, waarin iedereen zich kwetsbaar opstelde, is de sfeer in de groep beter. Geweldig dat het gelijk kracht wordt bijgezet door de tweede seizoenszege te boeken”, besloot De Groot.

Foto’s: Wim Poelstra