Home / Algemeen / OFC herpakt zich in tweede helft goed tegen VOC

OFC herpakt zich in tweede helft goed tegen VOC

OFC heeft in de Hoofdklasse een slechte openingsfase goed hersteld tegen VOC. De ploeg van trainer Imdat Ilguy keek na ruim een kwartier tegen een 0-2 achterstand aan, waardoor er een hoop veranderd moest worden. Dat lukte de thuisploeg na rust beter en liep het uit naar een 4-2 overwinning.

Het ging hard in Oostzaan. In de zestiende minuut zette Wessel Verhaar de gasten uit Rotterdam op een 0-1 voorsprong en nog geen minuut later was hij opnieuw trefzeker. Niet veel later kreeg Verhaar zelfs de kans op de 0-3, maar die inzet werd nog gered door doelman Serafim Pires. Voor rust werd de schade enigszins hersteld door aanvoerder Marijn Sterk, die uit een strafschop de aansluitingstreffer maakte.

OFC - VOC

“Ik was echt boos in de rust”, zegt Ilguy. “We waren veel te slap, het stond niet goed. De afspraken die we hadden gemaakt, werden niet nagekomen. Dat was echt schandalig. Over de eerste dertig minuten was ik totaal ontevreden. Dat heb ik de spelers ook even duidelijk gemaakt. Gelukkig pakte het daarna goed uit.”

OFC - VOC

OFC kwam met een andere instelling uit de kleedkamers en na een uur spelen zorgde Pius Ikedia voor de verdiende gelijkmaker. Ilguy: “In de tweede helft is VOC maar een paar keer over de middenlijn geweest. We speelden ze weg en liepen zeer verdiend uit.” Uiteindelijk bepaalden Sterk (opnieuw uit een strafschop) en Rachid El Yaghmouri de eindstand op een 4-2 overwinning voor de Oostzaners. “En op basis van de tweede helft was dat zeker verdiend”, aldus Ilguy.

Foto’s: Wim Poelstra

Send this to a friend