OFC houdt het te lang spannend tegen tien man EVV

Het begint bijna een terugkerend fenomeen te worden bij OFC: de derde divisionist mist teveel kansen. In tegenstelling tot een 1-1 gelijkspel vorige week bij Jong Achilles ’29 wist de ploeg van Imdat Ilguy nu wel drie punten bij te schrijven. EVV Echt werd met 2-0 verslagen, “maar het had wel 7-0 kunnen of moeten zijn.”

OFC imponeerde vooral in de openingsfase. “In de eerste tien minuten hebben we echt goed voetbal laten zien. We combineerden goed, de bal ging snel rond, het ging uitstekend”, aldus Rachid el Yaghmouri, die de sterke start bekroonde met een openingstreffer. Na een lange bal van achteruit kwam de rechtsbuiten naar binnen en krulde hij de bal op knappe wijze in het doel: 1-0.

EVV probeerde iets terug te doen, maar OFC hield de poorten goed gesloten. “Ze kwamen er eigenlijk niet uit en kozen telkens voor de lange bal. Ook die werd niet goed verwerkt, waardoor wij elke keer weer konden beginnen aan een opbouw.” Het bleef echter bij 1-0 halverwege.

In de tweede helft kreeg OFC een meevaller toen EVV met tien man verder moest. Aanvaller Nick Kramer ging op het doel van de ploeg uit Echt af, maar werd op de rand van het strafschopgebied tegengehouden door Julien Clout. De verdediger van EVV moest dit bekopen met een directe rode kaart. De toegekende vrije trap werd uiteindelijk door Adnan Barakat tegen de lat geschoten.

20160925-ofc-evv-foto-rob-beense-nick-kramer-onderuit-gehaald

Met een man meer kregen de Oostzaners vervolgens kans op kans om de wedstrijd in het slot te gooien. Telkens werden deze mogelijkheden slordig uitgespeeld, waardoor EVV in leven bleef. El Yaghmouri was hier ook debet aan, want de aanvaller miste twintig minuten voor tijd zelfs een strafschop.

In de laatste minuut maakte Barakat aan alle onzekerheid een eind. Aan de linkerkant ging Bilal el Yaacoubi goed langs zijn directe tegenstander en legde terug op de rand van het strafschopgebied, waar Barakat met zijn 2-0 de wedstrijd in het slot gooide. El Yaacoubi: “Een verdiende overwinning, maar het had zeker 7-0 kunnen of moeten zijn.”

20160925-ofc-evv-foto-rob-beense-bilal-el-yaacoubi

Na zeven wedstrijden staat de ploeg van Imdat Ilguy op een zeer verdienstelijke vierde plaats in de Derde Divisie, op zes punten van koploper De Dijk. Volgende week gaan de Oostzaners op bezoek bij nummer twee Be Quick 1889 in Haren. “Weer een testcase voor ons.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de Derde Divisie.